Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN IŞIK: “KİMSEYİ ZORLAMADIK”

Belediye Başkanı Prof. Dr.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık göreve geldikten sonra Osmangazi Mahallesinde, yaklaşık 400 vatandaşı tamamen gönüllülük esnasına göre 1453 konutlarında ev sahibi yaptıklarını kaydetti. Kimseyi zorlamadıklarını belirten Başkan Işık, hemşerilerinin ellerinde bulunan taşınmazın metrekare olarak belirlediklerini ifade etti

İl Özel İdaresinde düzenlenen iftar programına; Kütahya Valisi Ali Çelik’in yanı sıra Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile protokol üyeleri katıldı.

“BİRLİKTE ÇOK GÜZELİZ”

Katılımlarından dolayı konuklarına teşekkür eden Vali Ali Çelik: “Bugün birbirimizi anlamak, tanımak için bir fırsat. Konuşarak en önemlisi de birbirimizi dinleyerek sorunlara çözüm bulacağız. Bizi biz yapan farklılıklarımızla, bir arada, birlikte çok güzeliz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. İyi ki varsınız” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR GELECEK HAZIRLAYABİLİRİZ”

Osmangazi Mahallesinde devam eden kentsel dönüşüm projesi hakkında da konuşan Vali Çelik: “Sizin istemediğiniz hiçbir şey yapılmayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, hep beraber kamunun yararı neyse onun takipçisi olacağız” dedi. Roman vatandaşlardan da çalışmalara destek vermesini ve gayret göstermesini isteyen Vali Çelik, “Hep beraber çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlayabiliriz” ifadelerini kullandı. Romanlar, birlik ve beraberliğe katkıda bulunduğu için Vali Çelik’e teşekkür ettiler.

YERİNDE DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise göreve geldikten sonra Osmangazi Mahallesinde, yaklaşık 400 vatandaşı tamamen gönüllülük esnasına göre 1453 konutlarında ev sahibi yaptıklarını kaydetti. Kimseyi zorlamadıklarını belirten Başkan Işık, hemşerilerinin ellerinde bulunan taşınmazın metrekare olarak belirlediklerini ifade etti. Başkan Işık: “Siz de iyi biliyorsunuz ki 3 katlı ise eviniz 3 hak gibi değerlendirmelerle sizlerin talepleri doğrultusunda hemşerilerimizi yerlerine yerleştirdik. Geride kalan kısımda da yerinde dönüşüm çalışmalarımız başladı. 500 konutluk yeni birinci etap imalatı ile ilgili ihale tamamlandı. 17 Ağustos 2021 tarihinde ihale kesinleşti, firmaya yer teslimi yapıldı ve yapı ruhsatları verildi” dedi.

“KİMSENİN MALINI UCUZA ALMAK GİBİ BİR ANLAYIŞIMIZ YOK”

500 konuttan belediyenin arsaları karşılığında konut istediklerini ifade eden Başkan Işık, verilen konutları 1453 konutlarında olduğu gibi isteyenlerle görüşüleceğini söyledi. Başkan Işık, “Ben elimdeki arsayı, evi, belediyenin evleri ile değiştirmek istiyorum dediğinizde hemen sahiplendireceğiz. Öncelik Osmangazi Mahallemizde olacak. Ben evimin, arsamın karşılığında ev istemiyorum, para istiyorum diyenleri de çağırmaya başladık. Kimsenin malını ucuza almak gibi bir anlayışımız yok. Siz istemediğiniz sürece belediye olarak sizin 1 santim yerinizi dahi almayız. Ben mahallemde yani yerinde dönüşüm istiyorum diyen hemşerilerimiz rahat olsun. Sırası geldiğinde kendilerinin elindeki taşınmazlar en iyi şekilde değerlendirilecek” diyerek sözlerine son verdi.