Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

288 BİN EBE VE HEMŞİREMİZE SELAM OLSUN

12 Mayıs günü “Hemşireler Günü” olarak kutlanır. Bu güne ebelerimizi katıyor ve 288 bin hemşiremizin ve ebemizin günlerini kutluyoruz. Hemşire kız kardeş demektir. Diplomalı hastabakıcı genç kız veya kadın, kadınlar için kullanılan hitap sözcüğüdür. Hemşireler Sağlık kuruluşlarının vazgeçilmezleri, doktorlarımızın sağ kollarıdır. Son yıllarda artık erkek hemşireler de görev yapmaya başladı. Nerede bir hastane, poliklinik, sağlık ocağı, dispanser, revir, sağlık merkezi varsa orada mutlaka bir hemşire vardır. Ebe; işi hamile kadınların çocuğunu doğurtmak veya doğuma yardım etmek olan kadındır. Ama her hamile kadını bir ebenin doğurtması gibi bir durum da söz konusu değildir. Artık bu işi jinekolog doktorlar, kadın hastalıkları uzmanları, deneyimli, bu işte tecrübe sahibi olmuş, çantadan yetişme kadınlar da yapıyorlar. Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’dir. Türkiye’de en çok hastanesi olan il, yine Türkiye’nin en çok nüfusu olan ili İstanbul’dur. Bu ilde 54 Devlet Hastanesi, 165 Özel Hastane bulunuyor. Yurdumuzun dört bir yanında nerede bir üniversitemiz varsa bu üniversitelerin de hastaneleri var.

Hemşireleri bilmem ama ebeler uzun yıllar hatırlanıyor. Birçok kişi ebesini çok iyi bilir. Diyeceksiniz; “Bülent Hoca sen biliyor musun?” Ne yalan söyleyeyim bilmiyorum. Çünkü ben Bursa merkezde, Tophane’de Billurcu Cemal Efendi adlı şahsın evinde doğmuşum. Tavşanlı’da bugün de anılan ebeler ve hemşireler var. Ama adlarını bulabilmek için kimleri kimleri aramadım ki? Berber Ergun’u, Op. Dr. Zeki Atsız’ı, Kancı Ethem’i, İhsan Tandoğan’ı (Taktak Hoca) aradım. Birkaç isim buldum ama kolay olmadı.

Ben bulamıyorsam çok kişi bulamaz. Çünkü ha denilince birileri bulunamıyor. Hayatta olan ebe ve hemşirelerimize sağlık ve afiyetler, ebediyete intikal edenlerine de Allah’tan rahmet diliyorum. Unutamadığımız ebelerimiz; Şenay Ebe, Kifayet Ebe, Nimet Ebe, Perihan Ebe, Nesrin Ebe, Nermin ebe, Tabak Ebe, Kırlı Fatma Ebenin doğurttuğu bebekler kim bilir bugün kaç yaşındadır?

Muktedir Hemşire, Nurşen Hemşire, Pembe Hemşire, Hayat Hemşire, Şeker Hemşire, Meltem Hemşire, Saadet Hemşire, Çiçek Hemşire, Sevim Hemşire, Fatma( Fatoş) Hemşire, Hatice Hemşire, Meltem Hemşire, Şirin Hemşire, Mehtap Hemşire, Melahat Hemşire, Ayşe Hemşire, Zeynep Hemşire, Bilge Hemşirenin şifa dağıttığı niceleri var.

Hani yeri geldiğinde “İrfan Ordusu”, “Basın Ordusu” derler ya sağlıkçılar da “ Sağlık Ordusu” olarak ülkemizin vazgeçilmezleridir. Tavşanlı’da da hastanelerimizde, sağlık ocaklarımızda ebe ve hemşirelerimiz var. Onlar bizim sağlık danışmanlarımız sayılır. Allah eksikliklerini göstermesin. Huzurlu ve mutlu olsunlar. Yüzleri hep gülsün. Aramızda olmayanlar da gönüllerimizde zaten yerlerini aldılar. Tekrar günlerini kutluyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER