Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 BİN YILLIK TARİK GÖZLER ÖNÜNDE

Vali Ali Çelik, Kütahya’nın

Vali Ali Çelik, Kütahya’nın kalbi Tavşanlı Höyük Fotoğraf Sergisi’nin açılışına katıldı. Tavşanlı Höyük’ün 8 bin yıllık hikâyesinin kazı çalışmalarıyla can bulduğunu ifade eden Vali Çelik, “Gördüğüm manzara beni çok mutlu etti” dedi.

Tavşanlı Höyük’teki kazıların başlama süreci ve çıkan eserlerden görüntülerin yer aldığı fotoğraf sergisi Tavşanlı Belediyesi hizmet binasında hizmete sunuldu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan protokol üyelerine 2. sezonu başlatılan Tavşanlı Höyük kazısındaki çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi.

ÇELİK:  “GÖRDÜĞÜM MANZARA BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Vali Ali Çelik, fotoğraf sergisinin ardından kazı evini ziyaret etti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan, Tavşanlı Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen kazılarda çıkarılan buluntular hakkında Vali Çelik’e bilgiler verdi. Kütahya’nın bilinen en eski yerleşim yeri Tavşanlı Höyük’ün 8 bin yıllık hikâyesinin kazı çalışmalarıyla can bulduğunu ifade eden Vali Çelik, “Hem müthiş çalışmaların öyküsünün sunulduğu fotoğraf sergisini hem de kazı evini ziyaret ettik. Gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Emek, sevgi ve heyecan varsa başarı hep var. Daim olsun” dedi.

EYLÜL AYI SONUNA KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Belediye Başkanı Mustafa Güler de: “Tavşanlı’nın 8 bin yıllık tarihine ışık tutan bu sergide elde edilen bulgular hepimizi heyecanlandırıyor. Zaman zaman vatandaşlarımız burada yapılan faaliyetleri ve çıkarılan eserleri merak ediyor. Biz de gelen talepler doğrultusunda Belediye hizmet binamız içerisinde sergi açmayı uygun bulduk. Bu sergide 100’e yakın fotoğraf bulunuyor. İsteyen vatandaşlarımız Eylül ayının sonuna kadar açık kalacak olan sergimizi ziyaret edebilir” dedi. Başkan Güler, Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere sergi açılışına katılan tüm protokol üyelerine teşekkür etti.  Heyet sergi açılışının ardından Tavşanlı Höyük Kazı Evi’ne giderek burada görev alan öğretim görevlileri ve öğrencilerle bir araya geldi. Ayrıca çıkarılan eserleri yakından inceleme fırsatı buldu.