Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OLÇAR’DAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ: SOFÇA’YA ZULMEDİYORSUNUZ”

Çini Sanatçısı Nida Olçar,

Çini Sanatçısı Nida Olçar, Kütahya merkeze bağlı Sofça köyünde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Her sezon haftada 3-4 gün elektrik kesintisi yaşandığını kaydeden Olçar, elektrik dağıtım şirketine tepkisini: “Yıllardır yaşadığım ve balıkçılık ile geçinen bu köye zulmediyorsunuz” sözleriyle belirtti.

Nida Olçar, sürekli yaşanan elektrik kesintileri üzerine sosyal medya hesabından Kütahya’daki elektrik dağıtım şirketine tepkisini dile getirdi. Firma yetkililerine seslenen Olçar: “Bu satırları size ulaşımı olmayan bir dağ köyünden yazmıyorum, Türkiye’nin en ücra köşesinden de yazmıyorum. Ankara-İstanbul-Bursa-Eskişehir karayolunun tam önünden geçtiği Kütahya merkeze bağlı Sofça köyünden yazıyorum. Yıllardır yaşadığım ve balıkçılık ile geçinen bu köye zulmediyorsunuz. Üstelik yatırım alanı ilan ettiğiniz son 1 yıldır bu zulmü 4-5 katına çıkarttınız” dedi.

ARTIK YETER!

Fazların bir türlü düzgün ayarlanmadığına dikkat çeken Olçar: “Her sezon hafta da 3-4 gün elektriğimizi kesiyorsunuz, sonra yüksek voltaj verip tüm elektronik cihazlarımızı yakıyorsunuz. Biliyor musunuz her perşembe birçok beyaz eşya yetkili servisi bu köylere servise çıkıyor. Çünkü kimsenin elinde sağlam elektronik cihazı kalmadı. Benim hem evimin hem tesisimin güç koruma kaynağı ve Jeneratörü bulunduğu halde her ay bir cihazım yanıyor. Geçtiğimiz yıllarda yanan kamera sistemim için mahkeme heyeti şahsımı haklı bulup tarafıma 3 bin TL tazminat ödenmesine hükmetmişti. Ne yazık ki o dönem 14 bin TL’ye yaptırdığım sistem için 3 bin TL de bilirkişi ücreti ödemiştim. 80 metredeki su kuyumun motoru bir yıl içinde 2 kez yandı, zararım 50 bin TL! Yanında bir de sıfır alınan buzdolabının elektronik kartı yandı ve beyaz eşya firması kendi garantisinden çözdü. Geçen hafta yanan su kuyularım için verdiğim dilekçeye cevaben firma der ki: “Kendi bilirkişi heyetim yaptığı incelemede zarar verecek bir kesinti göremedi. El insaf! Kurban arifesi elektrik yok! Bayram 2. Günü elektrik saat 11.00’dan akşam 20.00’a kadar yok! Bayram 3. gün olmuş akşamüzeri yok! Üstelik otomatik sulama sistemi cihazları da yanmış. Sayenizde ben Türkiye’nin en karanlık köyünde yaşıyorum. Çünkü arıza ekipleriniz bile bu köye 6-7 saatten önce gelmiyor. Artık yeter” açıklamasında bulundu.