Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRK KIZILAY KADIN GÖNÜLLERİ KAZANIYOR

“Kızılay geldi, Kızılay geldi”

“Kızılay geldi, Kızılay geldi” sevinciyle karşılandılar, öğrenci ve velilerin yoğun ilgisiyle ağırlandılar. Türk Kızılay Kadın gönüllüleri okullarda öğrenci ve velilerle buluşmayı sürdürüyor. Buluşmada Türk Kızılay Kadın Başkanı Semra Tozaraydın, Türk Kızılay’ı, Türk Kızılay Kadın’ı ve pandemi döneminde yapılanları anlattı.

Türk Kızılay Kütahya Kadın, gönülleri kazanmaya devam ediyor. Gerçekleştirilen yardım faaliyetleriyle sevgi köprüleri kuran Türk Kızılay Kütahya Kadın gönüllüleri, özellikle öğrencilerin sevgisini kazanmayı sürdürüyor. Yardım faaliyetleri kapsamında ihtiyaç sahibi okullarda temizlik ve hijyen seti dağıtımı yapıldı. Yardımlarda Türk Kızılay Kütahya Kadın’ın durağı Bahçelievler Şehit Hasan Yaşar İlkokulu oldu. Türk Kızılay Genel Merkezi tarafından temin edilen temizlik malzemelerini okula götüren Türk Kızılay Kadın ve Türk Kızılay Genç heyeti öğrenciler ve veliler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. “Kızılay geldi, Kızılay geldi” sevinciyle karşılanan Türk Kızılay Kadın gönüllüleri, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Temizlik malzemesi dağıtımı öncesi Türk Kızılay Kadın Başkanı Semra Tozaraydın, Türk Kızılay ve Türk Kızılay Kadın’ın tarihçesi hakkında velilere bilgiler verdi. Türk Kızılay’ın 1868 yılından bu yana hizmet verdiğini söyleyen Başkan Tozaraydın, “Türk Kızılay kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunar” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE FAALİYETLERİMİZE ARA VERMEDİK”

Türk Kızılay Kütahya ve Türk Kızılay Kadın olarak pandemi döneminde yardım faaliyetlerine ara vermediklerini aktaran Başkan Tozaraydın, “Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk. Gerek Kütahya Valiliği bünyesinde kurulan Vefa Destek Grubu ile gerekse de Türk Kızılay olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın isteklerini ve taleplerini yerine getirdik. Pandemi sonrası da faaliyetlerimize ara vermeden sürdürüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğimiz kapsamında okullarımıza temizlik malzemesi yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Türk Kızılay Kadın olarak sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte okullarda öğrenci ve velilerimizle buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜRK KIZILAY KADIN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Türk Kızılay eğitim alanında da öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor. Türk Kızılay Kadın Eğitim Sorumlusu Selma Bintez, 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı öncesi öğrencilerle bir araya geldi. Türk Kızılay ve Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Kütahya Kızılay Kadın Eğitim sorumlusu Selma Bintez tarafından 8.sınıf öğrencilerine LGS öncesi son taktikler sunumu yapıldı. Şehitler Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda verilen eğitimler öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Eğitimlerde sınav öncesi ve sınav esnasında yapılması gerekenler ve sınav sorularının daha dikkatli ve hızlı okunması konusunda taktikler verildi, önerilerde bulunuldu. Türk Kızılay Kadın Eğitim Sorumlusu Selma Bintez, öğrencilerin her zaman yanında olmaya, eğitime destek olmaya, okullarda vereceği farklı eğitimler ile devam edecek.