Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ANNELERLE BULUŞUYOR ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE İLK DERSİ REKTÖR UYSAL VERDİ

Dumlupınar Üniversitesi tarafından hayata

Dumlupınar Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Anne Üniversitesi resmen başladı. İlk derste annelerle buluşan Dumlupınar Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, “Annelerimizden gelen ilgiden memnunuz. Annelerimizden gelen taleplere göre ileride bir baba üniversitesi de açmayı planlıyoruz” dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Annelerle Buluşuyor mottosuyla başlatılan Anne Üniversitesi’nde ilk ders verildi. 5 hafta sürecek olan ve 9 Haziran’da diploma töreniyle sona erecek Anne Üniversitesi’ne 30 anne katılıyor. İlk derste annelerle buluşan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ders sonrası açıklamalarda bulundu. Anne Üniversitesi’nde ilk dersi kendisinin gerçekleştirdiğini söyleyen Rektör Uysal, “Bu projeden son derece memnunum. Projede amacımız üniversite okuma imkanı bulamayan annelerimize her konuda yardımcı olmak. İlk dersimiz pozitif psikolojiydi ve ilk derse ben girdim. Çok keyifli bir ders oldu, annelerimizden çok anlamlı sorular geldi, kendileriyle hoş sohbet bir ders oldu” dedi.

“BU PROJE BURADA KALMAYACAK, DEVAMI GELECEK”

“Bundan sonraki derslerin de çok verimli geçeceğine inanıyorum” diyen Rektör Uysal, “Bu proje sadece burada kalmayacak. Annelerimizden bir teklif geldi. ‘Hocam Anne Üniversitesi olur da baba üniversitesi olmaz mı’ dediler. Görünen o ki ileriye doğru bir baba üniversitesini de hayata geçireceğiz, babalara da eğitim vereceğiz. Ben şuna inanıyorum; her şeyin başı eğitim. Eğitimle halledilmeyecek hiçbir problem yoktur bu amaçla da daha fazla eğitim diyeceğiz. Tüm imkânlarımızı yani gerek insan kaynaklarımızı gerekse alt yapımızı kullanacağız. Biz de büyük bir üniversiteyiz ve bütün bilim dallarında eğitim elemanlarımız var. Bütün birikimlerimizi insanlara aktaracağız. Üniversitemiz sadece gençlere değil annelere, çocuklara, babalara yani erişebildiğimiz herkese ulaşmaya çalışacağız. Kütahya’da güzel ve örnek bir projeyi hayata geçirdik. Çok olumlu ve çok güzel sonuçlar almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ANNELER PROJEDE YER ALMAKTAN MUTLU

Anne Üniversitesi’nde ilk derse girmenin heyecanını yaşayan anneler duygularını anlattı. Anne Üniversitesi projesinde yer alan Ayla Alan, 2 çocuk annesi olduğunu söyledi. Projeyi sosyal medyada gördüğünü belirten Alan, “Projeye katılmak için başvurumu yaptım ve kabul edildiği için çok mutluyum. Üniversiteyi ailem izin vermediği için okuyamamıştım, burada olduğum için çok mutluyum” dedi. Bir diğer anne Filiz Çevik ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek şunları kaydetti: Bu hayalimdeki üniversiteydi. Anne Üniversitesi’nin yanında baba üniversitesini de bekliyorum. Burada hem anneyim hem öğrenciyim. Malumumuz çağımız teknoloji çağı. Bu devirde çocuklarımıza ne kadar faydalı olabiliriz düşüncesiyle tüm annelerimizle el ele vererek buradayız.