Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SİMAV’IN ÖZEL USTALARI ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDU

Simavlı öğrenciler, Bolu İzzet

Simavlı öğrenciler, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından liseler arasında düzenlenen “Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması”na damgasını vurdu.  4 kişilik bir ekiple yarışmaya katılan Simav Özel Eğitim Meslek Okulu altın madalyanın sahibi oldu. 

Osmanlı Mutfağı yemek kültürünün tanıtılması, yeni nesillere yarışma ortamı ile aktarılması, sürekliliğin sağlanması, meslek liselerine ilginin artırılması amacıyla Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından lise düzeyi ‘Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’nda Türkiye geneli “Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması” düzenlendi.

56 OKUL ARASINDAN SIYRILDILAR

Türkiye genelinden toplam 56 okul katıldığı yarışmada Simav Özel Eğitim Meslek Okulu Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri de hünerlerini sergiledi. 4 kişilik bir ekiple katılan okul, “Başlangıç-Ana Yemek-Tatlı-Şerbet” kategorisinde yarıştı. Pastırmalı kadayıf böreği, keşkek yatağında mutancana, reyhan şerbeti ve kabak tatlısı yaparak jüriye sunan öğrenciler yapılan değerlendirmelerin ardından altın madalyanın sahibi oldular. Yarışma sonunda jüri üyesi ülkemizin ünlü şefleri Simav Özel Eğitim Meslek Okulu standına gelerek tebriklerini belirtip daha sonra yapılacak organizasyonlarda kendilerini mutlaka görmek istediklerini belirttiler.

ŞERAF KAZCIOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı aktif eğitim-öğretim kurumlarından birisi olan Simav Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Tayyer Madak, öğrencilerin elde ettiği başarı ve kazandıkları şampiyonluk kupasının önemli bir motivasyon olduğunu belirtti. Söz konusu yarışmada farklı bir eğitim kurumu olarak liseler arasında yer aldıklarını da ifade eden Madak: “Okul idaresi olarak öğretmen arkadaşlarımla öğrencilerimiz için Dumlupınar şehitlik ziyareti, Bursa İnegöl Mobilya Fuarı gezisi gibi birçok etkinliklerle de öğrencilerimizi sosyal hayatın içinde tutarak eğitimlerini sürdürme gayretindeyiz. Böylece hem eğitimde hem de üretimde başarıyı yakalıyoruz. Bunlarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, öğrencilerime ve yarışmaya katılmamızda sponsor olarak ilçemizde önemli bir farkındalık oluşturan, mesleki eğitimin olmazsa olmazı Simav Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve odanın yönetim kurulu başkanı iş insanı Şeref Kazcıoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.