Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 AYDA 13 KİŞİ ARACINI DEVRETTİ

CHP Belediye Meclis Üyesi

CHP Belediye Meclis Üyesi İlyas Sivri, motorine gelen zamlar nedeniyle zor durumda kalan otobüsçü esnafının ayakta kalabilmesi için desteğin şart olduğunu söyledi. 3 ayda 13 kişinin aracını devrettiğini aktaran İlyas Sivri, Kütahya Belediyesi tarafından her ay verilen 300 liralık desteğin artırılması gerektiğini kaydetti.

Ulaşıma en son ocak ayında zam yapıldığın hatırlatan İlyas Sivri, o dönemde yakıtın litresinin 13 lira iken şimdi 23 liranın üzerinde olduğunu kaydetti. Gelen zamların taşıyıcıları ekonomik krize sokacağını vurgulayan İlyas Sivri: “Bu kriz nedeni ile 3 ay içerisinde 13 kişi arabasını devretmek zorunda kalmış. İleriki zamanlarda bu krizin işletmeciler yönünden daha da büyüyeceği anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“300 LİRA YERİNE DAHA FAZLA DESTEK VERİLMELİ”

Dar gelirlilerin merkeze yayan gidip gelme durumunda kalacağını aktaran İlyas Sivri: “Bu durum yüzde 40 müşteri kaybına sebebiyet verecektir. Bu da otobüs işletmecilerinin yaşadığı körükleyecektir. Bu nedenle 800 TL devletin verdiği yakıt yardımının yanı sıra Kütahya Belediyesinin 3 aydır verdiği 300 liralık desteğin artırılması gerekmektedir. Kütahya Belediyesi’nin 300 TL yerine daha fazla destekte bulunma imkânının olup olmadığı araştırılması, ilgili komisyondan bütçe plan ve ilgili yerler ile görüşerek rapor istenmesi doğru olacaktır. Aksi takdirde hem vatandaş hem otobüs işletmecileri mağdur olacak ve kriz körüklenmiş olacak. Şahsım olarak bu şekilde öneriyor gerekli çalışmaların yapılmasını istiyorum” diyerek sözlerine son verdi.