Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“NİTELİKLİ MESLEK ELEMANI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) düzenlenen Adli Bilimler Sempozyumu ve Online IACFT Türkçe Konuşan Halklar Günü etkinliği tamamlandı. Sempozyum sonunda katılımcılara teşekkür eden Rektör Vural Kavuncu: “Biz de üniversite olarak adli bilimler alanında bilimsel araştırmalar yapmak, araştırıcılar ve nitelikli meslek elemanı yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Türkiye’de devlet üniversitelerinde ilk olan KSBÜ Adli Bilimler Bölümü tarafından düzenlenen sempozyuma adli bilimler ve adli tıp uzmanları katılım sağlayarak, bu alanda Türkiye ve dünyadaki çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Ayrıca adli bilimler alanına ilgi duyan öğrencilere yönelik atölye çalışmalar gerçekleşti. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu başarıyla tamamlanan Adli Bilimler Sempozyumu ve Online IACFT Türkçe Konuşan Halklar Günü dolayısıyla teşekkür mesajı paylaştı.

“KAMUOYUNDA DA CİDDİ BİR FARKINDALIK OLUŞTU”

Dünyada gelişmekte olan adli bilimler ile ilgili yeni yöntemlere, yeni kavramlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Rektör Kavuncu: “Artık suçun tanımı değişti. Bunları da araştırma kurumları yapar. Ülkemizde bu alanda yeni bir meslek grubu oluşuyor. Biz de üniversite olarak adli bilimler alanında bilimsel araştırmalar yapmak, araştırıcılar ve nitelikli meslek elemanı yetiştirmek istiyoruz. Çünkü ülkemizde adli bilimler alanında nitelikli insan kaynağına çok ciddi ihtiyacımız var. Sempozyum bu anlamda hedeflerine ulaştı, kamuoyunda da ciddi bir farkındalık oluştu” ifadelerine yer verdi.