Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇELİK: “ZİYARETLER DOSTLUK BAĞINI GÜÇLENDİRİYOR”

Vali Ali Çelik, Macaristan’ın

Vali Ali Çelik, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller ile Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral’ı makamında misafir etti. Dostluk bağı ve kardeşlik hukukunun yapılan karşılıklı ziyaretlerle kuvvetlendiğini ifade eden Vali Ali Çelik, nazik ziyaretinden dolayı Keller’e teşekkür etti.

Macar milli kahramanı Lajos Kossuth’un Macaristan Anayasası taslağını Kütahya’da hazırlandığını hatırlatan Vali Çelik, Kossuth’un hatıralarının 40 yıldır misafir edildiği ev olan Kossuth Müzesi’nde yaşatıldığını söyledi.

“GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ”

Macaristan Bağımsızlık Günü’nün her yıl Kütahya’da kutlanmasının önemine de dikkat çeken Vali Çelik, “İki ülkeyi bir araya getirecek güzel bağlardan birisi. Ev sahipliği, kardeşlik hukuku, birbirine güvenme, emin olma güzel duygular. Törenlerin kendi içinde barındırdığı anlamı gelecek nesillere anlatmamız lazım” dedi. Keller, kabullerinden dolayı Vali Çelik’e teşekkür ederek iki ülke arasındaki güçlü ilişkinin artarak devam etmesini diledi. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet ve düşüncelerin paylaşılmasının ardından sona erdi.