Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

40 MAHALLEDE 60 DAVULCU SAHADA OLACAK

Kütahya Belediye Başkanı Alim

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Ramazan ayında davulcuların görev başında olacağını söyledi. Başkan Işık, “Merkezdeki 40 mahallemizde yaklaşık 60 davulcumuz hizmet verecek” dedi.

Ramazan ayının gelenekselleşen âdeti Ramazan davulcuları bu yıl da sahur vaktinde sahada olacak. Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, konuyla ilgili davulcularla birlikte basının karşısına geçti. Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Işık, “Tabii Ramazan deyince Ramazan davulcuları vazgeçilmez geleneklerimizden birisi. En son 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz bu adetimizi 2 yıldır pandemi kısıtlamaları nedeniyle şehrimizde yapamamıştık. Düzenleyeceğimiz törenle davulcularımıza ‘hayırlı olsun’ deyip görevlerine davet edeceğiz. Bu yıl şehir merkezinde 40 mahallemizde 60 civarında davulcumuzla bu hizmeti Ramazan ayı boyunca vereceğiz” dedi. Ramazan ayı etkinlikleri için sivil toplum kuruluşlarına da seslenen Başkan Işık, “Ayrıca 5 Nisan ile 26 Nisan tarihleri arasında Germiyan Sokak’ta gönüllülük esasıyla ‘bende etkinlik yapmak istiyorum’ diyen sivil toplum kuruluşlarının ramazan etkinlikleri olacak, herkesi davet ediyoruz. Yine farklı sivil toplum kuruluşlarından da talep olursa belediye olarak yardımcı olacağız. İnşallah sağlıkla sıhhatle bir ramazan geçiririz diyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum, davulculara da kolaylıklar diliyorum.  Ramazan davulcularına ve davulculardan sorumla Süleyman beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÖRF VE ADETİMİZ YAŞATILDIĞI İÇİN MUTLUYUZ”

Ramazan davulcularını temsilen konuşan Süleyman Demirci de şunları kaydetti: Sayın Başkan’ım her şey için öncelikle size teşekkür ediyorum. Bizlerin sesini duyurduğunuz, örf ve adetlerimizi yaşatma imkanı sağladığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi 40 mahallede 60 davulcu arkadaşımız var. Eğer başka görev almak isteyen davulcumuz olursa onlara da yardımcı olabiliriz. Mahallemiz var, onları da yönlendirebiliriz.