Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HASAN ÇEVİK’İN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZADA TAHLİYE KARARI

Eskişehir-Ankara karayolunda meydana gelen

Eskişehir-Ankara karayolunda meydana gelen ve emekli Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile oğlu Ahmet Buğra Çevik’in hayatını kaybettiği trafik kazası davasının ilk duruşmasında mahkeme, tutuklu tır şoförünün tahliyesine karar verdi.

Kaza, geçen yıl Ekim ayında Eskişehir-Ankara karayolunun 17’nci kilometresinde meydana gelmişti. Kütahya’da 3 yıl görev yaptığı öğrenilen emekli Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Çevik idaresindeki otomobil, kavşaktan karayoluna dönüş yapmak isteyen çekici plakalı tırın dorsesine çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobil içerisinde bulunan Hasan Çevik ile oğlu Ahmet Buğra Çevik hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından gözaltına alınan tır sürücüsü C. A. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ÇEVİK’İN YAKINLARI KATILMADI

Kazayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca tır şoförü C. A. hakkında hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede sanık hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık C.A. ve taraf avukatları hazır bulundu. Kazada hayatını kaybeden emekli Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve oğlu Ahmet Buğra Çevik’in yakınları ise duruşmaya katılmadı.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, kaza alanında keşif yapılmasına ve tutuklu sanık C. A.’ya yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verdi. Heyet, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.