Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Uraloğlu: Türkiye’nin geleceği için önemli adımlar atıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin büyüme stratejisinin odak noktalarını yatırım, üretim, istihdam ve ihracat olarak belirlediklerini belirterek, “Bu strateji çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz ulaşım ve iletişim projeleri, geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor.” dedi.

Uraloğlu, Bursa ziyareti kapsamında Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti ve ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldi.

İl İstişare Toplantısı’na da katılan Uraloğlu, basına yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekerek, Türkiye’nin bu konudaki duyarlılığını vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın son 21 yılda ülkenin ulaşım ve iletişim altyapısına 194 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirten Uraloğlu, büyük projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Türkiye’nin Avrupa’nın 6’ncı, dünyanın 8’inci Yüksek Hızlı Tren işletmecisi olduğunu söyleyen Bakan, demir yolu ağlarını genişlettiklerini ve havacılık alanında önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Bursa’da devam eden ulaşım projelerine de değinen Uraloğlu, “TEKNOSAB Köprülü Kavşağı ve Zeytindağı Yolu” projesiyle Bursa’nın teknoloji bölgelerine sağlam bağlantılar kuracaklarını belirtti.

Ayrıca, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı Projesi ve Emek-YHT Gar-Bursa Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Projesi gibi önemli çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin “Türkiye Yüzyılı Vizyonu” doğrultusunda, ulaştırma ve haberleşme altyapılarıyla donatılmasının hedeflendiğini ve bu projelerin ülkeyi uluslararası alanda daha rekabetçi kıldığını belirtti.

“Cumhuriyet’imizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’nın üzerinde yükseleceği büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz.” şeklinde konuşan Uraloğlu, toplantının ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.