Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BDDK’dan dolandırıcılık uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son günlerde aldıkları “dolandırıcılık girişimi” şikayetleri üzerine halkı bilgilendirdi.

Kurumun yazılı açıklamasında, kendilerini BDDK personeli olarak tanıtan bireylerin, BDDK’nın resmi santral numarasını kullanarak telefonla arayarak banka müşterilerini cep telefonlarına uygulama indirmeye yönlendirerek dolandırıcılık girişiminde bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, vatandaşların dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları için şu önlemlere dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı:

“Dolandırıcılık olaylarından korunmak adına, BDDK personeli olduklarını iddia eden ve kişisel bilgileri talep eden, cep telefonlarına uygulama indirilmesini isteyen kişilere itibar edilmemesi önemlidir. Bankacılık işlemlerinde kullanılan kişisel bilgilerin paylaşılmamasına ve bilgilerin güvenliğine azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Dolandırıcılık teşebbüslerine karşı duyarlılık ve bilinçli bir tutum, kişisel bilgilerin korunması açısından hayati önem taşımaktadır.”

Bu uyarı, vatandaşların dolandırıcılık girişimlerine karşı daha bilinçli ve dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla yapılmıştır.