Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LPG’li araçlar ne kadar güvenli, Kütahya’da uzmanı açıkladı

Siirt‘te bir anne ve

Siirt‘te bir anne ve 5 çocuğunun öldüğü trafik kazasında LPG’li araçlar birkez daha gündeme geldi. Bu araçların bakımlarının önemine dikkat çeken LPG dönüşüm merkezi yetkilisi Emre Dinç, “Doğru ve belgeli bakımlarda bu tür olaylar yaşanmaz.” dedi. 

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarının artmasıyla vatandaşların tekrar yöneldiği LPG’nin güvenilirliği Siirt’in Kurtalan ilçesinde devrilen aracın otogaz tankının yanmasıyla yeniden konuşulmaya başladı. 

Peki LPG’li araçlar ne kadar güvenli, vatandaşlar nelere dikkat etmeli?

Bu soruları Kütahya’da LPG dönüşüm merkezi yetkilisi Emre Dinç’e sorduk. 

Dinç, bu araçların normal şartlarda tüm standartlara uygun yapıldığı takdirde benzine göre çok daha emniyetli olduğunu söyledi. 

Araçla ilgili yapılan işlemlerde merdiven altı firmalar ve TSE yetki belgesi olmayan firmaların tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan Dinç, bu işlemler neticesinde emniyetten bahsedilemeyeceğini aktardı. 

“LPG TANKININ PATLAMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ”

“Normal şartlarda LPG çok emniyetlidir.” diyen Dinç, “LPG tankının patlaması kesinlikle söz konusu olamaz. Ama çoğu zaman LPG’li araç kullanıcıları yetki belgesi olmayan yerlerde işlem yaptırdıklarında özellikle arkadaki LPG emniyet şamandıra valfinin içerisindeki tank sibopları ve ön taraftaki kesicilerin tank sibopları boşaltılıyor. Sıcaklarda sıkışma yaptığından kaynaklı boşaltılabiliyor. Bu esnada bunların içlerini kesinlikle boş bırakılmasını tavsiye etmiyoruz. Bu doğru bir olay değil. Boş bırakıldığı zaman emniyet sistemi devrede olmuyor. Bu çok önemli bir nokta.” dedi. 

“İNTERNET SEYREDEREK İŞLEM YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Son zamanlarda araç sürücülerinin fiyatlardan kaynaklı internetlerden alışveriş yapıp kendileri araçlarını tamir etmeye başladıklarını anlatan Dinç, Kütahya’da da bu durumun yaşandığını kaydetti. 

Sürücülerin kendilerince yaptıkları işlemin ardından araçlarını getirdiklerini ve araçta kaçaklar yaşandığını bildiren Dinç, şöyle devam etti:

“Kendileri araçlarını kurcalıyorlar. Filtre değiştirmişler. Araçlarda kaçaklar var. Veya internette bir video izliyorlar. İşte LPG gaz kesesini, filtresini kaç kişi evinin önünde değiştiriyor. Bu filtreyi değiştirmeye kalkarken aracında bir sürü kaçaklar oluşmuş. Diş kaptırmışlar veya vesaire vesaire bunun gibi şeyler oluyor. Kimse kendi aracını kurcalamasın.”

SİİRT’TE AYNI AİLEDEN 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

 Siirt’in Kurtalan ilçesinde devrilen otomobilde çıkan yangın nedeniyle anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti.

Araç sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen otomobil kontrolden çıktı ve devrildi. 

LPG’li olduğu belirtilen araç nedeni bilinmeyen bir şekilde alev aldı. 

Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar etmesi üzerine olay yerine AFAD, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Anne ve 5 çocuğunun can verdiği yangını itfaiye ekipleri söndürürken, kazadan yaralı kurtulan sürücü ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

LPG’li araçlar ne kadar güvenli Kütahya’da uzmanı açıkladı

Diğer fotoğraflar için tıklayınız…