Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DUMLUPINAR SESLERİ İZMİR’DE YÜKSELDİ

Kütahya Kültür ve Sanat

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üye sanatçılarının sosyal sorumluluk projesi olan “Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 2022” konulu sergi İzmir Karşıyaka Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı içinde bulunan sanat galerisinde İzmirli sanatseverin beğenisine sunuldu.

Zaferin 100. yılı kapsamında KÜSAD üye sanatçıları tarafından hazırlanan “Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 2022” resim sergisi İzmir’de sanatseverlerle buluştu. Karşılaştıkları yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti belirten KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, en çok dikkat çeken şeyin ise bir grup kadının Dumlupınar Marşı’nı söyleyerek sergiyi gezmesi olduğunu söyledi.

YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI

48 sanatçının ürettiği 88 yapıt, sanatseverler tarafından beğeniyle karşılandı. Yoğun katılımın olduğu serginin açılışına Kütahya eğitim camiasının yakından tanıdığı Eski Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müdürlerinden Halil Sarı, Simavlılar Dernek Başkanı Halil Ölmez ve üyeleri, İzmir Zafertepe Çalköy Dernek Başkanı Süleyman Teke, Karşıyaka Dumlupınarlılar Dernek Başkanı Adem Uçar ve üyeleri, Gediz Pınarbaşı Derneği Başkanı Mehmet Akkaş ve üyeleri, Ege Bölgesi Yörük Efeler Dernek Başkanı Halil Türkel ve üyeleri, Karşıyaka Belediye yönetimi, Kütahya’da gelen KÜSAD üyeleri katıldı.

YILDIZ: “DUMLUPINAR’I İZMİR’E TAŞIDIK”

Sergiye ilişkin bir açıklama yapan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, ilgiden ve katılımdan çok memnun olduklarını söyledi. Dumlupınar’ı İzmir’e taşımaktan duyduklarını mutluluğu aktaran Başkan Yıldız: “İzmirliler sergimize hayli ilgi gösterdiler. Serginin ikinci gününde bir grup kadın Dumlupınar Marşı söyleyerek sergimizi gezdi, renkli görüntülere sahne oldu. Serginin oluşumuna desteklerinden dolayı Başta Kütahya Valimiz Ali Çelik’e, Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Murat Koyak’a, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Zekeriya Ünal’a, KÜSAD İzmir İl Müdürü Doç. Dr. Efe Türkel’e, eğitimci Halil Sarı hocama ve KÜSAD üyelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİR SONRAKİ DURAK ANKARA

Sergi İzmir’den önce kuruluş günü olması nedeniyle 3 Eylül tarihinde Emet ilçesinde sanatseverle buluşmuş, büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Serginin bir sonraki durağı ise Ankara olacak. Tarih kokulu eserler İzmir’in ardından 27 Eylül- 5 Ekim tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Sıhhıye Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Ankaralıların beğenisine sunulacak.