Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OTOMOTİV SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER)

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yenilik Merkezi iş birliğinde Otomotiv Sektörünün Geleceğinde Tedarik Sanayinin Rolü” Paneli düzenlendi.

Panele, TÜBİTAK TÜSSİDE, TOFAŞ ve FORD gibi Türkiye’nin otomotiv sanayisine yön veren kurumlar katılım sağladı. Etkinlikte otomotiv sektöründe değişen teknolojiler doğrultusunda tedarikçi firmaların dönüşüm süreçleri, yerli ve milli üretimin önemi, Manisa’nın otomotiv sanayindeki rolü gibi pek çok konu gündeme alındı.

KÜRESEL PAZARLARA ENTEGRASYONU SAĞLAYACAK STRATEJİLER KONUŞULDU

Etkinlik Manisa OSB Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Meydan, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Veli Oğuz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in açılış konuşmalarıyla başladı. Hareketlilik Ekosisteminde Tedarik Sanayinin Rolü paneli ile devam eden etkinlikte Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Alp Tekin Ergenç (moderatör); TUBİTAK TÜSSİDE yetkilisi Danışman Sertaç Yerlikaya (panelist), TOFAŞ firması yetkilisi Araştırma ve İleri Teknoloji Müdürü Fatih Hakkı Yavaş (panelist) ve FORD OTOSAN firması yetkilisi İş Geliştirme ve Akıllı Hareketlilik Lideri Talha Sağıroğlu (panelist) otomotiv sektörünün geleceği hakkında çok önemli bilgiler paylaştı. Öğleden sonraki “Hareketlilik Ekosisteminde Tedarik Sanayinin Rolü Çalıştayı” bölümünde TR33 Bölgesi başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren seçili otomotiv yan sanayi firmaları ile yenilikçi ürünlerle küresel pazarlara entegrasyonu sağlayacak stratejilerin geliştirilmesi için fikir alışverişi yapıldı.

ETKİNLİKLER SÜRECEK

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Veli Oğuz ile Manisa OSB Yenilik Merkezi Koordinatörü Devrim Şavlı tarafından söz konusu etkinliğin otomotiv sektörüne ilişkin gerçekleştirilecek bir dizi etkinliğin ilki olarak kurgulandığını, tüm bu etkinlikler ile bölgesel düzeyde otomotiv tedarikçilerine ilişkin bir uluslararasılaşma stratejisi oluşturulması ve dönüşüm komiteleri uygulama önerilerinin oluşturulmasının planlandığı vurgulandı. Böylece “Ege Bölgesi Hareketlilik Kümelenmesi” için temel teşkil edecek işlerin başında olduklarını ifade eden kurum yetkilileri çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni etti.