Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YAPAY ZEKÂ’DA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Kütahya Özel İdaresi Bilgisayar

Kütahya Özel İdaresi Bilgisayar Mühendisi Ömer Savaş, Türkiye genelinde düzenlenen yapay zekâ yarışmasında Türkiye 3’üncüsü oldu.

Kütahya Özel İdaresi Bilgisayar Mühendisi Ömer Savaş, Bilgi Teknolojileri Kurumu Akademisi-Huavei Kodlama Maratonu Yapay Zekâ yarışmasına katıldı. Düzenlenen online sınavı başarıyla tamamladı. Türkiye genelinde katılan programcılar arasından seçilen 25 kişi arasına girdi. 25 kişiye verilen yapay zekâ problemine 4 gün zaman zarfı içinde hazırladığı projesini sundu. Uydu fotoğrafından yol ve orman alanı gibi alanları bulmayı içeren kodlamasıyla maratonda 3. oldu.

“BENİM İÇİN BİR GELİŞTİRME PROJESİ OLDU”

Ömer Savaş, her saniyede dünyada büyük gelişmelerin olduğu “bilgisayar programcılığı ve kodlama” alanında gerçek bir yarış olduğunu ifade ederek: “BTK Akademi – Huavei Kodlama Maratonu,  yarışmasının da, ülkemizin bu alandaki ilerlemesinde bir katkı olacağını düşündüm. Bir anlamda bizler ne kadar gelişmeleri takip ediyorsak, o kadar katkımız olacak. Bu anlamda da, yarışma kapsamında online soruları cevapladım. Ardından da uydu fotoğrafından yol ve orman gibi alanları bulma konusundaki projeyi yaptım. Şu andaki görevimi en iyisini yapma sorumluluğu içinde, çalışmalarını sürdüreceğim. Bu benim için bir geliştirme projesi oldu” dedi.