Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AİZANOİ’DE UNUTULMAZ KAPANIŞ

İlklerin kenti Aizanoi, Türkiye’nin

İlklerin kenti Aizanoi, Türkiye’nin ilk antik kent kısa film festivalinin ikincisine ev sahipliği yaptı. Ödüllerin sahiplerini bulduğu gecede; Türk pop-rock müziğinin sevilen ismi Göksel, Zeus Tapınağı’nda unutulmaz bir konsere imza attı.

Kütahya Valiliği himayesinde, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı (ASİFSAD) tarafından düzenlenen Aizanoi Kısa Film Festivali’nin gala gecesi ve ödül töreni dünyanın ilk borsası ve en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na ev sahipliği yapan Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yapıldı. Zeus Tapınağı bahçesinde düzenlenen festivale; Kütahya Valisi Ali Çelik ile eşi Nezihe Çelik, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, il ve ilçe protokol üyeleri, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı.

FİLMLERİN GÖSTERİMİ YAPILDI

Finale kalan filmlerin gösterimi, Zeus Tapınağı Galerisi’nde yapıldı.  Konuşmasına Türk sinemasının bilge yönetmeni Kütahyalı Ahmet Uluçay’ı anarak başlayan Vali Ali Çelik, “Kütahya, tarihin mirasını taşıyan ve bu zenginliği geleceğe aktarma gayretinde olan bir il” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ulusal ve uluslararası 2 bin 252 kısa filmin katıldığı yarışmada ödüller sahiplerini buldu. Yönetmen, yapımcı ve akademisyenlerin bulunduğu seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda finale kalan filmlerin ödüllerini; Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz verdi. 27 kısa film arasından çevre bilinci ve iklim krizi kategorisinde en iyi yerli kurmaca Yeliz Gürkan’ın “Kimin umurunda”, en iyi yerli belgesel Evrim İnci’nin “Bulak”, spor ve sağlık kategorisinde en iyi yerli belgesel Melih Aslan’ın “Bisikletçi”, en iyi yerli kurmaca Kenan Çelik’in “Çöp Dünyası”, kültürel miras kategorisinde en iyi yerli belgesel Hayriye Savaşçıoğlu’nun “Yüz Yıllardır Açılmamış Mektuplar” ve en iyi yerli kurmaca Gürsel Ateş’in “Nereye” isimli kısa filmleri oldu. Ödül alacak filmlerin sanatseverlerle buluştuğu Aizanoi Kısa Film Festivali, Göksel’in konseriyle kapanış yaptı.

GÖKSEL: “UNUTULMAZ BİR KONSER OLDU”

7’den 70’e binlerce kişi Göksel’in şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşadı. Kütahya’da olmaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Göksel, “Dünyanın en büyüleyici yerlerinden birinde, benim için unutulmaz bir konser oldu” dedi.

KADINLAR FESTİVAL ALANINDA STANT AÇTI

Vali Ali Çelik ile eşi Nezihe Çelik, festival alanında açılan stantları ziyaret etti. Vali Çelik, Aizanoi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini ve yöresel ürünleri inceleyerek bilgiler aldı. Festival; Kütahya Valiliği himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Çavdarhisar Kaymakamlığı, Zafer Kalkınma Ajansı, Çavdarhisar Belediyesi ve Film Yapımcıları Birliği (FİYAB), Kütahya Belediyesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi destekleriyle düzenlendi.