Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100. YIL KÜLTÜR SANAT VE GENÇLİK FESTİVALİ BAŞLADI

Kütahya Belediyesi 100. Yıl

Kütahya Belediyesi 100. Yıl Kültür Sanat ve Gençlik Festivali başladı. Kıraç ve Feridun Düzağaç konserleri ile müzik ziyafetinin sunulacağın festivalin açılışında konuşan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Büyük Zafer’in 100. yılında güzel etkinliklere imza atacağız. Konserlerimizin yanında akşamları yerel ve mahalli sanatçılarımız halkımızla buluşacak” dedi.

Kütahya Belediyesi 100. Yıl Kültür Sanat ve Gençlik Festivali düzenlenen programla başladı. Festival paydaşlarının stant açtığı programın açılış konuşmasını Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı yaptı. Festivalin ismini Büyük Zafer’in 100. yılına özel olarak belirlediklerini söyleyen Damcı, “Bu sene 1922’den 2022’ye sloganıyla hareketle kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’da etkinliklerimizin adını 100. Yıl olarak belirledik ve 31 Aralık 2022’ye kadar tüm etkinliklerimiz bu isimle gerçekleştirilecek” dedi.

“KÜTAHYA’DA KIRAÇ VE FERİDUN DÜZAĞAÇ KONSERLERİ OLACAK”

Festival kapsamında bir dizi etkinliklere imza atacaklarını aktaran Damcı, “Festival kapsamında açılışını gerçekleştireceğimiz etkinliklerimiz 18 Mayıs’a kadar sürecek. 18 Mayıs’ta Kıraç konseri, 19 Mayıs’ta ise Feridun Düzağaç konseri ile haftayı tamamlayacağız. Bu hafta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Bu kapsamda hem kültür sanat etkinliklerimizi hem de gençlik haftası olması sebebiyle ‘kültür sanat ve gençlik festivali ile yapmaya karar verdik” diye konuştu. Damcı, tüm paydaşlara teşekkür ederek şunları kaydetti:  Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, paydaşlarımıza başta Kütahya Ticaret ve Sanayi Odamıza, Çiniciler Odamıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, kültür sanat derneklerimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Festivalimiz boyunca belediyemiz önündeki havalar elverdiği sürece platformumuz burada kalacak. Akşamları da mahalli ve yerel sanatçılarımıza sahneyi teslim edeceğiz. İnşallah eğlencelerimiz gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek. Program festival kapsamında açılan stantların gezilmesi ile devam etti.