Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MÜDÜR ERŞAN’DAN RAHATLATICI AÇIKLAMA:

 “ARTIŞ YAŞANDI AMA SALGIN

 “ARTIŞ YAŞANDI AMA SALGIN YOK”

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, geçtiğimiz günlerde acil servislerde oluşan kuyruklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Musluk suyuna bağlı gastroenterit vakalarda kısa süreli bir artışın yaşandığını kaydeden Müdür Erşan: “Acile başvuran vakalar var ancak salgın boyutunda bir durum söz konusu değil” dedi.

Dr. Mehmet Erşan, kar sularının erimesinden kaynaklı musluk suyuna bağlı oluşan gastroenterit vakalara ilişkin Kütahya Ekspres’e konuştu. Bu tarz vakaların mevsim geçişlerinde yaşandığını aktaran Erşan, vatandaşları içme suyu kullanımında uyardı.

“MEVSİM GEÇİŞLERİNDE YAŞANIYOR”

Acile başvuran vakalarda artış yaşandığını dile getiren Müdür Erşan: “Enterit vakalar oluyor doğru. Bu tarz vakalar mevsim geçişlerinde yaşanır. Kar sularının erimesiyle beraber içme sularına karışan birtakım şeyler olabiliyor ama şu an alarm boyutunda, salgın boyutunda bir durum yok. Sağlık Bakanlığının bir sistemi var. Bu sistemde sulardan kaynaklı gastroenterit vakalar alarm seviyesine geldiğinde biz görüyoruz. Şu anda bu seviyede değil” dedi. Erşan, vakaları günlük olarak takip ettiklerini de belirtti.

KARIN AĞRISI VE İSHAL GÖRÜLÜYOR

Müdür Erşan, hastaların en sık karın ağrısı ve ishal şikâyetleri ile başvurduklarını söyledi. Çocuk yaş grubunun yoğunlukta olduğunu sözlerine ekleyen Mehmet Erşan: “Çocukların bağışıklık sistemi erişkin insanlar gibi değil. Onlar biraz daha çabuk etkilenebiliyor. Bu bahsettiğimiz yoğunluk 2, 3 hafta kadar oldu. Şu an öyle bir durum yok” diyerek sözlerini tamamladı.