Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ PARTİ İL BAŞKANI SOYCAN’DAN GÜNDEME ÖZEL AÇIKLAMALAR

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Ali Soycan, Kütahya ve ülke gündemine dair özel açıklamalarda bulundu. EYT ile ilgili güzel gelişmelerin yaşanacağını söyleyen Başkan Soycan, “Çinigaz sorununun çözümü esasen çok kolay. Vazo Kule Kütahya için güzel bir proje ama ancak öncelik sıralaması ve zamanlama açısından yanlış. Kütahya’nın gelişmişliği ile ilgili yapılan açıklamalar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın ilçe gelişmişlikleri ile ilgili açıkladığı raporla ters düşmüştür” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Ali Soycan Kütahya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Soycan’nın gündeminde son günlerin gündem konusu vazo kule, emeklilikte yaşa takınlar, çinigaz yer aldı. Basın mensupları ile buluşmayı sürekli hale getirmek istediklerini söyleyen Başkan Soycan, EYT ile ilgili güzel gelişmelerin yaşandığını aktardı. Başkan Soycan, “Açıklamamıza güzel bir konuyla başlamak istiyorum. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği beni ziyarete geldiler. Kendilerine şunu söyledim; konuyu genel merkezimize ileteceğim, kendileri bu konuyla ilgilenecekler. Gurup Başkan Vekilimiz Erhan Usta Bey bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor, bende bu konunun ısrarlı takipçisi olacağım. Ankara’ya gittiğim bir zaman dernek başkanı kemal beye bu konuyu ileteceğimi söyledim. Aynı gün genel başkanımız sosyal medyada bir paylaşım yaptı, ‘5’li çeteye para var, EYT’lilere yok mu’ diye. Bu açıklama da bizim bu konudaki çabamızın bir göstergesi oldu. Yaklaşık 10 gün önce il başkanları toplantısına gittiğimizde Erhan Usta vekilimizle dernek başkanını görüştürdüm. Erhan Usta vekilimiz kendisine bu konuyla ilgili grup toplantılarımızı takip etmesini, genel başkanımızın açıklamaları, müjdeleri olacağını söyledi. Bende buradan bu konuyla ilgili kardeşlerimize diyorum ki Ramazan Bayramı sonrası grup toplantılarımızı takip etsin. İlk ya da ikinci grup toplantımızda genel başkanımız çözüm yollarını iktidara anlatacak. İktidar umarım bu konuyu çözer, biz onları hareketlendirmek için her şeyi yapıyoruz. Yapmazlarsa da kendileri bilir biz önümüzdeki yıl iktidara geldiğimizde bu konuyu nasıl olsa çözeceğiz, kendilerine söz veriyorum” dedi.

“ÇİNİGAZ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ ÇOK KOLAY”

Kütahya’nın en büyük problemlerinden birisi olan Çinigaz ile ilgili de konuşan Başkan Soycan, bu konuyu birçok kez dile getirdiklerini söyledi. Düzeltme adı altında hırsızlık yapıldığını söyleyen Başkan Soycan, “Düzeltme adı altında dolaylı bir hırsızlık yapılıyor. Bu arada AK Parti İl başkanını tebrik ediyorum. Nihayet uykudan uyandı ve Çinigaz sorununu kabul etti. Ne diyor başkan, ‘Kütahya’nın en büyük sorunu ne diye soracak olsanız vatandaşımız Çinigaz diyecek. 35 bin Kütahyalı az bir rakam değil, Kütahya için büyük bir rakam. Bu insanları bu firma rahatsız ediyorsa çözülmesi lazım. Bende en büyük sorun Çinigaz diyebilirim’. Bu sözleri duyan sanır ki muhalefet il başkanı konuşuyor. İşiniz ne kardeşim çözsenize. Konuyla ilgili birçok dernek ve heyetle birlikte bizler de deyim yerindeyse ortalığı ayağa kaldırdık. O zaman hepsini duymazdan geldiler. Soruyorum niye bugüne kadar çözmediniz. Çözümü Bakanlıkça alınacak basit bir karar, oylarınız düşmeye başlayınca mı aklınıza geldi. Düzeltme adı altında paraları niye çaldırdınız. Sizler genel başkanınızı temsil ediyorsunuz tıpkı benim gibi. Siz böyle bir konuyu çözmekten acizseniz kalkın sizin yerinize bu görevi yerine getirecekler gelsin. Böyle bir ortamda vatandaş size sorar burası Çinigaz mı AKP gaz mı? Kütahya halkı biraz sabretsin ben enerji sektöründen gelen birisiyim, AK Parti çözmezse iktidara geldiğimizde biz çözeriz” diye konuştu.

BAŞKAN SOYCAN, AK PARTİLİ VEKİLLERİN DEMEÇLERİNİ ELEŞTİRDİ

AK Parti Kütahya Milletvekillerinin yaptığı açıklamaları eleştiren Başkan Soycan, şunları kaydetti: Kütahyalı bazı vekillerimizin demeçleri vardı. Yaklaşık 3 hafta önce yapılan açıklamalarda geçen yıla göre ihracatta rekor kırdık uçtuk gittik. Özel sektördeki insanların emeklerini takdirle karşılıyorum ama iş görmez vekillerimiz kendi çabalarıymış gibi ‘Kütahya büyük bir köy’ diyenlere inat büyüyoruz şeklinde açıklama yaptı. Ancak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türkiye’deki ilçelerin gelişmişlik raporlarını açıkladı. Buna göre vekillerimizin açıklamaları boşa çıkmış oldu.  Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ilçeler 6 gruba ayrılmış. Birinci grupta yani en gelişmiş olan bu grupta Kütahya’nın hiçbir ilçesi yok. İkinci grupta Kütahya’nın en gelişmiş, en büyük ilçesi olarak söylenen olan merkez ilçe de 97. sırada yer alıyor. 3. grupta yer alan Tavşanlı 260. sırada, Simav 347. sırada, Gediz 368. sırada, 4. grupta Dumlupınar 449. sırada, Emet 499 sırada yer alırken 622. sırada ise Domaniç var. Diğer ilçelerimiz ise en son sırada

“VAZO KULE İYİ BİR PROJE AMA ZAMANI VE ÖNCELİK SIRASI YANLIŞ”

Son günlerin gündem maddesi Vazo Kule ilgili konuşan Başkan Soycan, projenin iyi bir proje olduğunu ancak Kütahya’nın öncelik sırasına göre yanlış zamanda açıklandığını belirtti. Başkan Soycan, konuyla ilgili olarak, “Vazo kule anlatılan içeriğine göre iyi bir proje mi iyi bir proje. Ancak ilimizin öncelik sırasına bakıldığına göre öncelik sıralaması ve zamanı yanlış. Halkın tepkisi de bu yönde. Çünkü belediyemizin hizmet kalitesinin düşük olduğunu, yeterli eleman ve donanım olmadığından olsa gerek şehrimizin temiz olmadığını hepimiz biliyoruz. Aylar önce bizzat uyardığım halde belediyenin karşısındaki cadde temizlenmedi. Amacımız eksikleri sıralamak değil. Burada kusur sadece belediye başkanında mı yoksa yardımcılarında mı bunu hepimiz tartışıyoruz” ifadelerini kullandı. “Halkımız projelerin atıl kalmasına tepki göstermektedir” diyen Başkan Soycan, “Tepkilerin nedenlerini de sıralayayım. Mesela günde üç defa geçen amiyane tabirle aslında geçmeyen tren alt geçitleri gibi, şehir trafiğini alt üst eden battı çıktı gibi, kime kiraya versek de doldursak denilen belediye binası gibi. Halkımız diyor ki simgemiz olan vazoya bakım yapılsın, döner gazinoya bakım yapılsın bunları söylüyor halkımız. Belediyeye eleman alınırken liyakat alınsın diyor vatandaşımız. Şehre turist gelirken sadece binaya gelmez turistler” diye konuştu.

“VAZO KULE’NİN MALİYETİ 150 MİLYON LİRAYI BULUR”

Projenin maliyetinin 45 milyon lira olarak açıklandığını hatırlatan Başkan Soycan, bu rakamların geçen yılki rakamlar olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: Vazo Kule’nin 13 bin 136 m2 alana sahip olduğu ve 45 milyon maliyetle yapılacağı açıklandı. Bana göre bu hesaplamalar geçen yıla göre yapılan hesaplamalar. En basit binalarda bile en düşük metrekare 4 bin liradan bahsediliyor. Bu hesaba göre 53 milyon lirayı geçer. Kaldı ki bina yükseldikçe maliyette artar. Ulusal medyada konuşan yetkililer bu yılki maliyetlerin 8 bin liranın üzerinde olduğunu söylüyorlar. Yani maliyet 100 milyondan aşağı olamaz. Ayrıca yapılacak alanın zemin yumuşaklığı dikkate alındığında bu maliyetler iyileştirmelerde dikkate alındığında daha da artacak. Kısacası fiyat farklarını ve yıllık restorasyonunu da koyduğunuzda 150 milyon liradan aşağı olması mümkün değildir. Sayın başkan yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını açıkladı. Bence zor ama umarım yatırımcı bulur.