Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVELİ: “ÇOCUKLARIN SORUNLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Kütahya Eğitim Sen Şube

Kütahya Eğitim Sen Şube Başkanı Can Develi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’de çocukların karşı karşıya kaldığı tehlikeler ve yaşadıkları ağır sorunların her geçen gün arttığını belirtti.

Çocukların yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretildiğinde 23 Nisan’ın gerçek anlamda bayram gibi kutlanacağını belirten Can Develi: “Türkiye’de çocukların karşı karşıya kaldığı tehlikeler ve yaşadıkları ağır sorunlar her geçen gün artıyor. 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olmasına rağmen, çocukların eğitim hakkı başta olmak üzere, en temel hak ve özgürlükleri sürekli olarak ihlal edilmektedir. Çocuklara yönelik şiddet, istismar, cinsel saldırı ve ayrımcı uygulamalar ile çocuk işçiliği üzerinden sürdürülen yoğun emek sömürüsünün devam ettirilmesi, ülkemizde çocuklar açısından bir ‘bayram’ ortamının olmadığını göstermektedir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÇOCUK İŞ GÜCÜ SÜREKLİ ARTIYOR”

Başkan Develi, Türkiye’de çocuk iş gücünün sürekli arttığını belirtti. Eğitim çağındaki çocukların okumak yerine tarlada, sanayi sitelerinde son derece sağlıksız, ilkel koşullarda çalışmaya ve yaşamaya zorlandığını söyleyen Develi: “Çocuk işçiliğinin her geçen yıl artmasının, mülteci çocuklara yönelik ayrımcı uygulamaların, çocukların en temel yaşam ve eğitim hakkının tehdit altında olmasının hiçbir insani açıklaması yoktur. Türkiye’de yaşayan çocukların bugünü ve geleceği için en büyük tehdit, yaşamlarının henüz başlarında olmalarına rağmen, bu kadar çok acı ve sorunla yaşamak zorunda bırakılmış olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

“VAHİM TABLOYU DEĞİŞTİRMENİN DEMOKRATİK BİR ÜLKE”

Başkan Develi şöyle devam etti: “Bugünkü Türkiye tablosunun çocuklarımıza vaat ettiği geleceğin ne kadar tehlikeli ve karanlık olduğunu görmek için, son yıllarda çocuklarımıza yönelik olarak işlenen suçlara, her geçen gün artan istismar haberlerine bakmak yeterlidir. Çocuklarımız eğitim biliminin evrensel ilkeleri üzerinden değil, dini kural ve referanslara göre eğitilmeye çalışılmaktadır. Düşünen, eleştiren, sorgulayan değil, düşünmeden, sorgulamadan yaşayan bir nesil yetiştirilmek istenmektedir. Türkiye’de çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı sorunların yarattığı vahim tabloyu değiştirmenin tek yolu, göstermelik değil, gerçek anlamda halkların egemenliğine dayalı demokratik, laik ve her türlü emperyalist güçten bağımsız bir ülke mücadelesinin başarıya ulaşmasıdır. Çocuklarımızın karşı karşıya olduğu tüm tehditlere, onların haklarına yönelik her türlü tehdit ve saldırıya rağmen, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.”