Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SESİNİ DUYURAMAYAN ESNAF İSYANDA!

27 yıldır Gölbaşı Balık

27 yıldır Gölbaşı Balık Lokantası’nın işletmeciliğini yapan Bahtiyar Coşgun, işletmesinin suyunun kesildiğini ve suyu kesen kişiler tarafından darp edildiğini söyleyerek yetkililerden yardım bekliyor. Yetkilere yardım çağrısında bulunan Coşgun: “10 yıl boyunca dükkânımı kapattılar olmadı, yolumu kapattılar olmadı, suyumu kestiler ve bir de üstüne darp ettiler. Ben nasıl yaşayacağım! Bana bir yaşantı sunun da ben öyle yaşayayım” diye isyan etti.

Kütahya-Eskişehir yolunun 30’uncu kilometresinde Gölbaşı Balık Restoran’ın işletmeciliğini yaptığını anlatan Bahtiyar Coşgun, ekmek teknesinin kapatılmaya çalışıldığını söylüyor. İşletmesinin yeni yapılan Frig Tanıtım Merkezi karşısında bulunduğunu aktaran Coşgun, tanıtım merkezi ve türbenin bulunduğu alanın bakım ve güvenliğinden sorumlu şahıslar tarafından sürekli rahatsız edildiğini ve güvenliğinin sağlanmadığını iddia etti.

HEM SUYUNU KESTİLER, HEM DARP ETTİLER

27 yıllık işletme sürecinde sürekli ayakta kalma mücadelesi verdiğini kaydeden esnaf Coşgun, imar barışından yararlandığını iş yeri ruhsatı ve tüm belgelerinin mevcut olduğunu söyledi. Yapı ruhsatı nedeniyle iş yerinin 10 yıl boyunca kapalı kaldığını söyleyerek: “Kütahya Valiliğinin aldığı 4 adet karar Danıştay tarafından iptal edildi”.  Hiç yetkisi olmayan biri imza atmış benim yerimi yıkmaya çalışıyor, yıktırmam. İşletmem açıldı; ardından önümden geçen yolda 15 yıldır açık olan kavşak ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı. O da yetmedi A.Ö. isimli şahıs İl Özel İdaresi’nden kiraladığı araçlarla işletmemin çevresinde yaptığı kazı sonucu suyumu kesti. Suyumu tekrar bağlamaya gittiğimde ise kepçe operatörü tarafından darp edildim. İfadelerini kullandı. 

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”

Bahtiyar Coşgun, olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Şikâyetin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen hala ifadesinin alınmadığına dikkat çeken Coşgun: “Özel İdare’ye de gittim, durumu anlattım: ‘bizim kepçelerimiz, bizim greyderlerimiz değildir’ dediler. Kepçelerin Özel İdare’ye ait olduğuna dair belgeler bende  var. Araç plakası mevcut, fotoğraflar var elimde. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Kiminin gözü kör, kiminin kulağı sağır” açıklamasında bulundu. 

USANDIM ARTIK! İşletmesinin susuz kalması ve gördüğü şiddet nedeniyle iş yerine gidemediğini de sözlerine ekleyen Bahtiyar Coşgun: “İftar yemeğim vardı, iptal etmek zorunda kaldım, çalışamıyorum. Şahıslar orada hala, güvenliğim yok. Gitsem yine dövecekler. İş yerimden 4 aile geçimini sağlıyor. Devletin kapısından ekmek, iş, aş istemiyoruz. Devlete vergimizi de ödüyoruz. Ben usandım artık. Ben nasıl yaşayacağım! Bana bir yaşantı sunun da ben öyle yaşayayım” sözleriyle tepkisini dile getirdi.