Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KASAP: “GEREKİRSE DÜKKÂNLARIN ÖNÜNDE NÖBET TUTACAĞIZ”

CHP Kütahya Milletvekili Dr.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Tavşanlı Belediyesinin Tavşanlı Sanayi Sitesindeki esnafı Çukurköy Sanayi Sitesine taşınmaya zorladığını açıkladı. 3 ay içerisinde taşınmayan esnafın dükkânının mühürleneceğinin söylendiğini belirten CHP’li Kasap: “Bu zulme dur demek lazım. Buranın taşınmaması için sonuna kadar gerekirse dükkânların önünde nöbet tutacağız” dedi.

Milletvekili Fazıl Kasap, Tavşanlı Sanayi Sitesinde bir basın açıklaması düzenledi. Kasap’a CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Füsun Aktakka Yıldız, ilçe yönetimi ve mağdur olduklarını dile getiren çok sayıda esnaf katıldı. Tavşanlı Belediye Meclisinin Belediye Başkanı Mustafa Güler imzalı 1 Nisan 2022 tarihli kararını okuyan Fazıl Kasap, Tavşanlı Sanayi Sitesindeki esnafın 3 ay içerisinde Çukurköy Sanayi Sitesine taşınmadığı takdirde dükkânlarını mühürlemek suretiyle faaliyetten men edileceklerini dile getirdi.

“BU ZULME DUR DEMEK LAZIM”

Tavşanlı Belediyesinin pandemi sonrasında esnafın ekonomik olarak mahvolduğu bir dönemde böyle bir yazı yazıp göndermesinin zulüm olduğunu aktaran Fazıl Kasap: “Bu zulme dur demek lazım. Burada kiracı olan, dükkân sahibi olmayanlar var. Arkadaşların orada dükkânı yok. Bu arkadaşlar 3 ay zarfında nasıl dükkân sahibi olacak! Bu zulme ‘dur’ demesi için belediye başkanını buradan uyarıyoruz. Böyle bir şeyi daha da ötelemesi lazım. Belediyenin daha uygun şartlarla bu arkadaşlara dükkân temin etmesi lazım. Gerekirse kooperatif kurulması lazım” ifadelerini kullandı.

“BU SİYASETİN DE ÇOK ÖTESİNDE İNSANİ BİR ŞEY”

Belediyenin daha uygun şartları oluşturana kadar CHP olarak esnafın arkasında olacaklarını kaydeden Milletvekili Fazıl Kasap: “Buranın taşınmaması için sonuna kadar gerekirse dükkânların önünde nöbet tutacağız. Bu siyasetin de çok ötesinde insani bir şey. Biz buraya bir sene iki sene önce de geldik, aynı zulmü, aynı eziyeti, aynı tehdidi sürekli olarak yapıyorlar” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE MECLİSİNDE KALDIR EL İNDİR EL OLMAZ”

Kasap sözlerine şöyle devam etti: “Belediye başkanı iş yeri kapatabilir ama bu gözdağı verme. Bunun karşılığının olmadığını Mustafa Güler de biliyor. Kendisi sözde şehir plancısı. Buradaki esnafın dükkânının olmadığını kendisi de biliyor. Bilmemesi mümkün değil. Bunu araştırırsın. Belediye meclisinde kaldır el indir el olmaz.”

ESNAF: “6 AYDA BİR RAHATSIZ EDİYOR”

Sanayi sitesinde faaliyet gösteren esnaf 6 ayda bir bu şekilde rahatsız edildiklerini belirterek: “1000 tane esnafın vebaline giremem diyor. Ama bin değil 80 kişi var. Onlar da kiminin soğan deposu, kiminin patates deposu, kimi kaportacı, kimi hurdacı” diyerek aktif işleyen esnafın olmadığını kaydetti.