Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN IŞIK DOLANDIRICILIĞA KARŞI UYARDI “VATANDAŞIMIZIN GÖZÜ AÇIK OLSUN”

Kütahya Belediye Başkanı Alim

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, son günlerde belediyenin ismini kullanarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı uyardı. Belediyelerin burs vermesinin yasak olduğunu söyleyen Başkan Işık, “Vatandaşımız bu konularda gözü açık olsun, yalana itibar etmesin” dedi.

Kütahya’da son günlerde Kütahya Belediyesi’nin ismini kullanarak dolandırıcılık iddiası gündeme geldi. Ramazan ayını fırsat bilen dolandırıcılar Kütahya Belediyesi’nin ismini kullanarak vatandaşlardan ‘öğrencilere burs veriyoruz, Yasin-i Şerif okutuyoruz” diyerek yardım talebinde bulunuyor. Dolandırıcılık ise vatandaşların Kütahya Belediyesi’ni konuyla ilgili araması sonrası ortaya çıktı. Konuyla ilgili Kütahya Belediyesi gerek resmi internet sitesinden gerekse de sosyal medya hesaplarından gerekli uyarıları yaptı. Yapılan uyarılarda, “Son günlerde 0 274 225 23 17 numaralı telefondan Kütahya Belediyesi’nden arıyoruz diyerek, ‘öğrencilere burs veriyoruz, Yasin-i Şerif okutuyoruz’ söylemleri ile dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Kütahya Belediyesi’nin böyle bir irtibat numarası olmadığı gibi, Kütahya Belediyesi’nin sadece 0 274 999 19 43 nolu iletişim hattı vardır. Hemşehrilerimizin bu tür olaylara itibar etmemelerini önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

“GEREKLİ SUÇ DUYURULARINDA BULUNDUK”

Konuyla ilgili Ekspres Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Belediyesi’nin açık kapı belediye olduğuna vurgu yaptı. Belediye olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını aktaran Başkan Işık, “Milletimiz yalana itibar etmesin burası açık kapı belediyecilik. Böyle bir durum olursa vatandaşımız zaten gelip belediyeden ihtiyacını alabiliyor. Belediyelerin burs vermesi kanunen zaten yasak. Arayan kişilerin bunu bildiğini zannediyoruz. Bu resmen belediyemiz aleyhine yapılan bir kampanyadır. Bu kişileri Allah’a havale ediyoruz. Vatandaşımızdan isteğimiz bu tür konularda gözü açık olsun, yalanlara kanmasın. Konuyla ilgili gelen şikâyetler sonrası gerekli müracaatlarımızı yaptık. Savcılık nezdinde suç duyurularımızda bulunduk, arkadaşlarımız hemen işlemleri başlattı. Gerek belediyemizin sayfasından gerekse sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili vatandaşlarımızı uyardık. İnşallah bu tür olumsuzlukların önüne hep birlikte geçeceğiz” dedi.