Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KDV, YÜZDE 1’E DÜŞÜRÜLSÜN”

KDV indirimi ile ilgili

KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kütahya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Bilgi, indirimin küçük ölçekli lokantalar için geçerli olmadığını dile getirdi. Gelen zamlar karşısında küçük esnafın çok zor durumda olduğunu kaydeden Başkan Bilgi: “KDV’lerin yüzde 1’e düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen KDV oranlarının küçük ölçekli lokantaları kapsamadığını kaydeden Başkan Fatih Bilgi: “Bu durum birinci sınıf restoran ve otelleri kapsıyor. Onların da haklı talepleri karşılık buldu ama bu gelişme küçük lokantaların mağduriyetini gidermedi” dedi.

“ZAMLARI HALKA YANSITTIĞIMIZDA SATIŞLARIMIZ DÜŞÜYOR”

Ürünleri yüzde 1 KDV ile alıp yüzde 8 KDV ile sattıklarını kaydeden Fatih Bilgi: “Geçmişte yüzde 8 ile alıp yüzde 8 ile çıkıyorduk. Dolayısıyla bu bizim işletmelerimize yüzde 7’lik bir KDV yükü getirmişti. Küçük esnafımız bu konuyla ilgili halen mağdur. Küçük ölçekli işletmelerin KDV’lerinin yüzde 1’e düşürülmesini talep ediyoruz. Gelen zamlar karşısında çok zor bir süreç yaşıyoruz. Zamları halka yansıttığımızda satışlarımızı da düşürmektedir. KDV’de düşüş sağlanırsa biz de ucuza satmış oluruz. Burada halkın talebini karşılamış oluruz. Bizlerin de satışları artmış olur” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK ESNAF ÇOK ZOR DURUMDA”

Esnafın çok zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Bilgi: “Her gün yeni zamlar, yeni güncellemeler gelince esnafımız da fiyat ayarlamaları yapmaktadır. Esnafımız maliyetine satış yapıyor. Zararına satan arkadaşlarımız var. Şu süreçte ayakta kalmaya çalışıyoruz. Devletin acilen bu konuya el atması lazım. Küçük esnafa acil destek kredilerinin faizsiz ve uzun vadeli verilmesi gerekiyor. Açıkçası küçük esnaf çok zor durumda. Dükkânını kapatan pek çok arkadaşımız var. Bunların önüne geçmemiz lazım. İvedilikle kredi desteklemelerine ihtiyacımız var. Bir müddet daha devletimiz bize el uzatmalı bizler devletimizin şefkatli elini üzerimizde hissetmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.