Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KADIN POTANSİYELİ HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti Kütahya Kadın

AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanlığınca devletin kadınlara sunmuş olduğu destek ve hibe programlarının anlatıldığı, “Kadın Emeği, Türkiye’nin İstikbali” programı düzenlendi. Programda katılımcılara seslenen AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun: “Kadın potansiyeli her zaman çok önemlidir. Bizler, kadının olmadığı herhangi bir ortamda bırakın potansiyelin yarısını daha da fazlasının olmadığına inanan insanlarız” dedi.

Zafer Kalkınma Ajansı Konferans Salonunda AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Melek Mankan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa; AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Doç. Dr. Ayşe Nevin Sert, Genel Merkez Kadın Kolları Ar-Ge Başkanı Züleyha Karademir, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Fatma Kıratlı, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Muradiye Ateş, AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmalarıyla başlayan program, kurum müdürlerinin kadın girişimcilere verdikleri destekleri ve bu desteklerden faydalanan kadınların başarı hikâyelerini anlatması ile devam etti.

MANKAN: “ANADOLU DEMEK ANADOLU KADINI DEMEKTİR”

Programda ilk söz alan isim AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Melek Mankan oldu. Mankan: “Bizler üzerinde yaşadığımız bu kadim topraklara Anadolu adını verdiren Anadolu’nun güçlü kadınlarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadeleriyle ‘Anadolu demek Anadolu kadını demektir.’ Çünkü Anadolu kadını tıpkı bu topraklar gibi çilekeştir, kurucudur, yapıcıdır. Hep ayakta kalandır. Her zor dönemde bacasını tüttürmeye devam eden, çocuklarını yetiştiren, dişini tırnağına takarak üreten, umudumuzu hep taze tutmamızı sağlayan kadınlardır” ifadelerine yer verdi.

“KADINLARIMIZA BİR KAPI ARALAMAK İSTEDİK”

Gediz’de tarhana karan, Simav’da domates, kestane hasadı yapan, Tavşanlı’da leblebi kavuran, Emet’te peynir yapan kadınların kendi hayat hikâyelerine ekleyecek hayalleri olduğunu belirten Melek Mankan: “Pazarlar’da kiraz, Şaphane’de vişne toplayan, Çavdarhisar’da yufka açan kadınlarımızın evlerine, eşlerine, evlatlarına dair hayalleri var. Hisarcık’ta iğne oyası yapan, Aslanapa’da çini boyayan Domaniç’te kuruluşa, Dumlupınar Altıntaş’ta kurtuluşa şehitlik eden bu topraklardaki evlatların memleketimize, ülkemize dair hayalleri var. AK Parti Kadın Kolları olarak bu kadınlarımız hayallerine sımsıkı sarılarak asla ve asla vazgeçmesinler diye bir kapı aralamak istedik. Devletimizin hayallerimizi gerçekleştirmemiz için kadınlarımıza, gençlerimize tanıdığı pek çok destekler, hibeler ve teşvikler var. Bizim bu programı hazırlamaktaki en büyük gayemiz Anadolu’nun kadınlarının gücüne güç katmak ve kadınlarla büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemektir. Çünkü bizler biliyoruz ki; Kadın emeği Türkiye’nin istikbalidir” dedi.  Program sonunda daha cesur daha kararlı kadın girişimcilerin çıkacağını kaydeden Başkan Mankan, destek olan herkese teşekkürlerini iletti. Destek olanlar teşşekü program sonunda daha cesur daha kararlı girişimci kadınlar çıkacağından emin

CEYHUN: “KALE İÇTEN FETHEDİLİR”

AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun da sözlerine destek olan herkese teşekkür ederek başladı. Bu tür programların kendilerine onur ve gurur verdiğini kaydeden Başkan Ceyhun: “Zor bir süreçten geçiyoruz fakat cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi ‘Kale içten fethedilir’ ve kadın potansiyeli her zaman çok önemlidir. Bizler, kadının olmadığı herhangi bir ortamda bırakın potansiyelin yarısını daha da fazlasının olmadığına inanan insanlarız.  Bu siyasette de ekonomide de ticarette de eğitimde de böyle. Eğer bir ortamda kadın yoksa o potansiyelin yarısı değil daha fazlası kullanılamıyor demektir. Biz buna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

“GÜZEL GÜNLER ÇOK YAKIN”

Ülke olarak zor zamanlardan geçildiğini dile getiren Sebahattin Ceyhun: “Pandemiye 50 milyara yakın para ayırmış durumdayız. Olsun, sonuçta bugünler de geçecek ama biz her zaman insanımızın yanında olduğumuzu hissettirmiş olacağız. İnsanlar bu sıkıntıların sadece Kütahya’da ve Türkiye’de yaşandığını sanıyorlar. Şu anda dünyada nakliye fiyatları neredeyse normalin 10 katına çıkmış durumda. Bunların acılarını tüm dünya yaşıyor. Dolar hemen hemen 170 ülkede ciddi manada değer kazanmış durumda. Eğer kendimiz üretirsek, yatırımcıyı buraya çekersek, istihdamı artırırsak bundan sonra hiçbir zaman bizim yüksek faizimiz olmaz. Ve TL’miz her zaman diğer paralar karşısında çok değerli yerini alır. Bu süreç bir savaştır ve bunu geçebilmek için her savaşta olduğu gibi bazı sıkıntıları yaşayacağız. Bunlara katlanacağız ama güzel günlerin çok yakında olduğunu her zaman içimizde taşıyacağız. Biz şu anda ne yapıyorsak gelecek kuşaklar için, yavrularımız için yapıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞARI HİKÂYELERİNİ ANLATTILAR

Konuşmaların ardından Kütahya kurum müdürleri, kurumlarının kadın girişimcilere sağladıkları destekleri anlatan sunumlarını gerçekleştirdiler. Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY desteklerini, Ticaret İl Müdürlüğü Kütahya kadın kooperatiflerini, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kütahya tarımını, Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) kadınlara verilen destekleri, Tarımsal ve Kırsal Destekleme Kurumu (TKDK)  İl Koordinatörlüğü IPARD programı kapsamındaki destekleri ve kadın girişimcilere tanınan ayrıcalıkları, İŞKUR İl Müdürlüğü kadın istihdamı ve teşvikleri anlatırken KOSGEB İl Müdürlüğü de girişimcilik desteklerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Kurum müdürlerinin yanı sıra verilen desteklerden faydalanarak hayallerini gerçekleştiren kadın girişimciler; Özlem Sarı, Aylin girgin Oğuz, Seçil Şimşek, Yasemin Altınkaya, Emine Aslan, Münevver Ünver ve Arzu Kıvanç da başarı hikâyelerini anlattılar. Program, öneri ve taleplerin ardından sona erdi.