Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da ‘medeni hırsızlar’ kameralara yansıdı 

Kütahya’da meydana gelen hırsızlık

Kütahya’da meydana gelen hırsızlık olayında iki genç, yaklaşık bir saatte 4 defa manava gelerek adet bazında meyve çaldı. İşletme sahibi Muhsine Kap, ‘medeni hırsızlar’ dediği şüphelileri izlediğinde çok şaşırdığını söyledi. 

Menderes Caddesi’ndeki manava 12 Şubat’ta sabah 5.30 ila 6.30 arasında gelen hırsızlar, adet bazında mandalina, kivi, cennet hurması, armut çaldı. 

İşletme sahibi Muhsine Kap, yaşanılan hırsızlık olayını Ekspres Haber’e anlattı. 

“HIRSIZ DEMEK İSTEMİYORUM AMA HIRSIZ DAMGASINA NEDEN OLUYOR”

Sabah işletmesine geldiğinde meyvelerin üzerindeki örtülerin dağınık olmasından şüphelenerek güvenlik kameralarını incelediklerini aktaran Kap, şöyle devam etti:

“Üç gencimiz sabah 5.30 sularında buradan geçerken dükkanı seyrediyorlar. Sonra parça parça yani dört kere olmak üzere ayrı ayrı gelip ürünlerden alıyorlar.

Kamera görüntülerine baktığımızda şaşırdık açıkçası. Çünkü öyle yüklü malzeme almıyorlar. Hırsız demek istemiyorum ama bu davranışları onlara hırsız damgası vuruyor. Gençlerin bilinçlenmesini istiyorum.”

Kütahya’da ‘medeni hırsızlar’ kameralara yansıdı 

 “ANLAŞILMASIN DİYE BRANDALARI ÖRTÜYORLAR”

“Çok medeni bu arada hırsızlarımız.” diyen Kap, ilk geldiklerinde brandayı açarak üç tane cennet hurması aldıklarını, 5 dakika sonra tekrar gelerek paket hurma ve birkaç tane mandalina ile nar aldıklarını söyledi. 

Hırsızların üçüncü gelişinde bu kez mandalina, bir paket kivi, armut ve elma aldığını bildiren Kap, “Ben kamera kayıtlarını izlediğimde üç kere geldi diye düşündüm. Polis incelemesinde dördüncüye geldiklerini gördüm. Bu sefer de iki üç armut alıyor. Anlaşılmasın diye de brandaları örtüyor. Medeni hırsızlar yani.” ifadelerini kullandı. 

“GARİP BİR OLAY YAŞADIK”

Yaşadığı olayı garip olarak yorumlayan Kap, gençlerin bu hareketinin üzücü olduğunu dile getirdi. 

İnsanların özellikle gençlere bu tür olayların örnek olmasını ve bu tür yasadışı olaylara bulaşmaması temennisinde bulunan Kap, hırsızların gelip parasını ödemesini beklediklerini de sözlerine ekledi. 

Esnaf olarak göz hakkı olduğunu ve bazen insanların meyvelerden almasına ses çıkarmadıklarını anlatan Kap, ancak yaşanan bu olayın kendilerini üzdüğünü söyledi. 

Kütahya’da ‘medeni hırsızlar’ kameralara yansıdı 

Diğer fotoğraflar için tıklayınız…