Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

56 yıllık gıda devi TAT satılıyor

Koç Holding’in sahibi olduğu

Koç Holding’in sahibi olduğu Tat Gıda’nın yeni sahibi belirlenmek üzere. Koç Holding, satın alma tekliflerini değerlendirme aşamasına geçti. Dardanel ve Yayla Agro gibi çeşitli uluslararası firmalar, Tat Gıda’yı satın alma için bağlayıcı tekliflerde bulundular.

Türkiye’nin köklü şirketlerinden Koç Holding, Tat Gıda’nın satışının gerçekleşeceğini daha önce duyurmuştu. Koç Holding, şirketin satış işlemleri için ikinci aşamaya geçildiğini bildirdi.

Dardanel ve Yayla Agro gibi potansiyel alıcılar arasında yer alıyor. Her iki firma da Koç Holding’e bağlayıcı tekliflerini iletti.

Koç Holding, dün yaptığı açıklamada, çeşitli uluslararası ve yerel potansiyel alıcıların bağlayıcı tekliflerini aldığını ve gelen tekliflerin koşullarının uygun görülmesi durumunda pay alım ve satış anlaşmasının imzalanma aşamasına geçileceğini belirtti.

Koç Holding tarafından yapılan açıklama şu şekildedir:

“Tat Gıda’nın paylarının satışı süreci ile ilgili olarak, daha önce kamuya duyurduğumuz gibi, çeşitli uluslararası ve yerel potansiyel alıcılardan bağlayıcı olmayan tekliflerin değerlendirilmesi sonucunda ikinci aşamaya geçildiğini belirtmek isteriz. Şu an itibarıyla bağlayıcı teklifler alınmış olup, gelen tekliflerin koşullarının uygun görülmesi halinde bağlayıcı pay alım ve satış anlaşmasının imzalanması sürecine geçilebilecektir. Konu hakkında kesinleşen önemli detaylar kamuya duyurulacaktır.”

Dardanel ise Tat Gıda’yı Niyazi Önen Holding, Dardanel Greece S.A ve Dardanel Önentaş ortaklığından oluşan bir şirketler grubu aracılığıyla satın almayı hedeflediğini açıklamıştı.

1967’DE KURULMUŞTU

Tat Gıda, 27 Eylül 1967 tarihinde Vehbi Koç tarafından Bursa’da domates ürünleri işlemek amacıyla Tat Konserve adı altında kuruldu. Şirket, sonraki yıllarda Karacabey ve İzmir Torbalı’daki tesislerle büyüyerek 56 yıldır faaliyet gösteriyor. Tat Gıda, salça, ketçap, konserve ürünleri, dondurulmuş gıda ve mayonez üretimi gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Şirketin %43,65’i Koç Holding’e aittir. Tat Gıda’nın sermayesi 136 milyon TL ve özsermayesi 1,2 milyar TL seviyesindedir. Şirketin piyasa değeri ise bugün itibariyle 5.3 milyar TL’dir. Son bildirilen verilere göre şirket son bir yılda 195,1 milyon TL kar elde etmiştir.