Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da ilk çocuk radyolojisi uzmanı göreve başladı

Kütahya’da sağlık alanında çocuk

Kütahya’da sağlık alanında çocuk radyolojisi uzmanı için ilk kez atama gerçekleştirildi. Doç. Dr. Gökhan Polat, resmen göreve başladı. 

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Çocuk Radyolojisi Uzmanı ataması yapıldı. 

Kütahya’da ilk defa sağlık hizmeti verecek Dr. Polat, çocuk radyolojisi hakkında bilgiler verdi. 

“TÜRKİYE’DEKİ SAYILI BRANŞLARDAN BİRİSİDİR”

Çocuklarda hastalıkların oluşum mekanizmaları ve radyolojik bulguların yetişkinlere göre farklılık gösterdiğini belirten Polat, bu nedenle çocuk hastaların görüntülenmesi, filmlerinin değerlendirilmesinin özel bilgi ve tecrübe gerektirdiğini söyledi. 

Kütahya’da ilk çocuk radyolojisi uzmanı göreve başladı

Pediatrik Radyoloji Bilim Dalının bu gereksinimlere cevap vermek için kurulduğunu hatırlatan Polat, “Pediatrik Radyoloji, radyolojinin tek yandal (üst ihtisas) olan branşıdır. Bilim Dalımız, uzmanlık sonrası pediatrik radyoloji yandal eğitimi veren Türkiye’deki sayılı branşlardan birisidir.” dedi.

Polat, bölümde tüm yaş grubundaki çocuk (18 yaş altı) ve anne karnındaki fetus incelemesinin ileri teknoloji radyoloji cihazları ile yüksek kalitede yapılacağını dile getirdi. 

“ÇOCUKLARA ÖZEL DÜŞÜK RADYASYONLU ÇEKİMLER YAPILACAK”

Branşın farklı alanlarda hizmet verdiğini bildiren Polat, şunları kaydetti:

“Dijital röntgen, ultrasonografi, doppler ultrasonografi, ultrason elastografi, tüm vücut ve beyin mr (spect, difüzyon tensör görüntüleme, fonksiyonel mr, bos akım ölçümü)

Kütahya’da ilk çocuk radyolojisi uzmanı göreve başladı

tüm vücut ve beyin bt floroskopik tetkikler (voiding sistografi, baryumlu özefagus, mide ve kolon incelemeleri), anjiografi ve girişimsel işlemler, fetal mr, radyasyon içeren tetkiklerde çocuklara özel düşük radyasyon dozları ile çekimler yapılacaktır.” dedi.