Kütahya Valisi Işın Emet Simav yolu'nda devam eden çalışmaları inceledi
Kütahya Valisi Işın Emet Simav yolu'nda devam eden çalışmaları inceledi
İçeriği Görüntüle

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Gölcük Yaylası gölünde aşırı bitkileşme nedeniyle temizlik çalışması gerçekleştiriliyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Simav ilçesinde bulunan Gölcük Yaylası gölünde temizlik faaliyetini sürdürüyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada aşırı bitkileşme

nedeniyle kapsamlı bir temizlik çalışması başlatıldığını söyledi.

Balta, Kütahya’da DSİ olarak baraj, gölet, sulama ve taşkın kontrol tesislerinin yanı sıra ağaçlandırma, tarihi ve kültürel değerleri koruma, rekreasyon ve temizlik çalışmaları da yaparak doğal hayatı koruma çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Dsi̇’den Kütahya Simav’da Temizlik Çalışması2

Sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıktıklarını aktaran Balta, “Özel donanımlı yüzer amfibik ekskavatörlerin de yer aldığı güçlü bir iş makinesi filosuyla, 180 dekarlık göl yüzeyinde toplam 9 bin m³ çamur ve rusubat çıkarılması planlanmıştır.” dedi.

Balta, çalışmaların yaklaşık 10 haftalık bir sürede tamamlanması hedeflenmekte olup yüzde 10 oranında fiziksel gerçekleşme sağlandığını kaydetti.

Dsi̇’den Kütahya Simav’da Temizlik Çalışması1

Kaynak: Haber Merkezi