Kütahya Valisi Işın, radyoloji doktorlarını unutmadı Kütahya Valisi Işın, radyoloji doktorlarını unutmadı

Kimyasal peeling, cildin görünümünü iyileştirmek, gençleştirmek ve sivilce ile izlerini gidermek için uygulanan bir işlemdir. Bu yöntemde, cilt yüzeyine belirli solüsyonlar uygulanarak, derinin üst tabakası soyulur. Böylece cilt daha taze ve sağlıklı bir görünüm kazanır.

Peeling işleminin amacı, yıpranmış ve parlaklığını kaybetmiş cilt tabakasını soyarak, alt tabakalarda yeni bir yapılandırma sürecini başlatıyor. Bu işlem, kolajen sentezini uyararak daha genç ve sağlıklı bir cilt ortaya çıkarır. Cildin doğal güzelliğini geri kazandırmayı hedefler.

KİMLER UYGULAYABİLİR?

Kimyasal peeling, cilt parlaklığı azalmış, güneş ışınları ve genetik faktörlerin etkisiyle yaşlanma belirtileri gösteren bireylere uygulanır. Ayrıca, kırışıklıklar, sivilce ve sivilce izleri, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri ve çillerden şikayet eden kişiler için de ideal bir çözüm sunar. Doğum kontrol ilaçlarının veya gebeliğin neden olduğu cilt lekelerinin tedavisinde de kullanılabilir.

NASIL UYGULANIR?

Kimyasal peeling işlemi için genellikle glikolik asit, laktik asit ve meyve asitlerini içeren alfa hidroksi asitler (AHA) tercih edilir. Bu doğal asitler, yüzeysel peeling maddesi olarak cilt yüzeyine uygulanır. Uygulama sadece yüzle sınırlı kalmaz; boyun ve ellere de yapılabilir.

Sonuç olarak, kimyasal peeling, cildin görünümünü iyileştirmek ve gençleştirmek için etkili bir yöntemdir. Cilt bakım rutininizde bu uygulamayı düşünerek, sağlıklı bir cilt elde edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZI