Beylikdüzü Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, sakinler artık geleneksel fizik tedavi egzersizlerini müzikle yapıyor. 4 yıldır uygulanan fizik tedavi egzersizlerine, görme engelli müzik öğretmeni Ceyda Evrim Çam’ın liderliğinde canlı müzik eklenerek, yaşlıların ruhsal ve bedensel sağlıkları destekleniyor. Fizyoterapist Mehtap Önder ve müzik öğretmeni Çam’ın birlikte yürüttüğü program sayesinde, huzurevinin koridorlarında yan flüt sesiyle eşlik edilen şarkılar yükseliyor.

Huzurevi Sakinleri, Müzikle Zinde Kalıyor (3)

FİZİKSEL VE RUHSAL SAĞLIK İÇİN MÜZİK EGZERSİZLERİ

Beylikdüzü Huzurevi Müdürü Gökmen Altuncu, müzikle yapılan fizik tedavi egzersizlerinin huzurevindeki havayı değiştirdiğini belirtiyor. Osmanlı ve Selçuklu’daki müzikle tedavi yöntemlerinden ilham alınarak başlatılan bu uygulama, sakinlerin bedenen güçlenmelerine yardımcı olurken, ruhsal sağlıklarını da iyileştiriyor. Altuncu, sakinlerin şarkılara eşlik etmelerinin onların mutluluğunu artırdığını vurguluyor.

Fizyoterapist Mehtap Önder, yaşlıların kas güçlerinin azalmasıyla birlikte düşme ve kırıklara karşı önleyici tedbirler alındığını belirtiyor. Müzik öğretmeni Çam ise, müzikle yapılan egzersizlerin, sakinlerin stresini azaltıp mutluluklarını artırdığını, bu sayede fiziksel hareketliliğin de arttığını söylüyor.

Huzurevi Sakinleri, Müzikle Zinde Kalıyor (2)

Türk Polisi'nin geçmişi ve bugünü "Tarihi Polis Kıyafetleri Sergisi"nde Türk Polisi'nin geçmişi ve bugünü "Tarihi Polis Kıyafetleri Sergisi"nde

MÜZİK, EGZERSİZLER BİRLEŞİYOR, SAKİNLER DAHA ZİNDE

Huzurevi sakinleri, hem güncel hem de klasik müziklerle yapılan egzersizlere katılarak bedenen ve ruhsal olarak güçleniyor. 79 yaşındaki Mustafa Engin, müzikli tedavi ile yaşlıların hayata bağlandığını ve bu tedavi yönteminin çok faydalı olduğunu ifade ediyor. Aynı şekilde 83 yaşındaki Naciye Semiz, müzikle yapılan egzersizlerin çok güzel olduğunu ve şarkılara keyifle eşlik ettiklerini belirtiyor.

Bu uygulamalar, Beylikdüzü Huzurevi sakinlerinin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlarken, müzikle tedavi yönteminin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: AA