Kütahya Gazeteciler Birliği geleceğin köşe yazarlarını arıyor
Kütahya Gazeteciler Birliği geleceğin köşe yazarlarını arıyor
İçeriği Görüntüle

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan Söğütlü Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Betül Kara, "Artvin dağlarında Dürdane teyze" adlı tablosuyla, Kuzey Makedonya’da düzenlenen "Small Montmartre of Bitola" adlı uluslararası çocuk resim yarışmasında birincilik ödülü kazandı. Kara, resim yarışmalarında kazandığı ödüllerle adından söz ettiriyor.

BETÜL KARA'NIN RESİM TUTKUSU

Küçük yaşlarda resme olan ilgisi ortaya çıkan Kara, çalışmalarını Akçaabat Bilim ve Sanat Merkezi’nde Görsel Sanatlar Öğretmeni Arzu Bulut’un desteğiyle sürdürüyor. Kara, bugüne kadar katıldığı 6 uluslararası resim yarışmasında 4 dünya birinciliği, bir onur ödülü ve sergilenmeye değer eser ödülü kazandı.

Son olarak, fotoğraf sanatçısı Ahmet Bülent Tan’ın Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Maden köyünde çektiği yaşlı bir kadının fotoğrafını tuvale aktaran Kara, "Small Montmartre of Bitola" yarışmasında birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Uluslararası Resim Yarışmasında Altın Palet Ödülü Kazandı3

RESİMLE KENDİNİ İFADE EDİYOR

Betül Kara, resim yapmanın kendisini çok iyi hissettirdiğini ve duygularını bu şekilde ifade ettiğini belirtiyor. Kara, "Resim çizmek bazen sıkıcı olabiliyor ama çoğu zaman kendimi gururlu hissediyorum ve daha çok çalışmam gerektiğini düşünüyorum" dedi.

En büyük hayalinin resim atölyesi açmak olduğunu dile getiren Kara, resim eğitimi için Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim almak istediğini belirtti.

Uluslararası Resim Yarışmasında Altın Palet Ödülü Kazandı1

ÖĞRETMENİ ARZU BULUT'TAN DESTEK

Kara'nın öğretmeni Arzu Bulut, bu yarışmanın dünyanın en prestijli sanat organizasyonlarından biri olduğunu vurguladı. "Small Montmartre of Bitola", Fransa’nın Paris’teki Montmartre tepesinden esinlenilerek adlandırılmış ve çocukların eserlerini sergileyerek onlara büyük fırsatlar sunan bir organizasyon olarak dikkat çekiyor.

Bulut, atölye çalışmalarında öğrencilerine bölge insanını, doğasını ve kültürünü tanıtarak, onların yerel değerlerinden ilham almalarını sağladıklarını ifade etti. Betül Kara’nın resimsel yeteneği ile ilgili olarak Bulut, "Betül, kendini resimle ifade etme noktasında çok yetenekli bir öğrencimiz. Onunla birlikte çok güzel projelere imza atıyoruz" dedi.

Uluslararası Resim Yarışmasında Altın Palet Ödülü Kazandı

FOTOĞRAF SANATÇISI TAN'DAN YORUM

Resme konu olan fotoğrafı çeken Ahmet Bülent Tan, Kara’nın başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Tan, "Böyle bir fotoğrafın dünya çapında derece alması beni çok heyecanlandırdı. Öğrencimizin fotoğraftaki duyguyu görüp onu tuvale aktarması beni çok mutlu etti" diyerek, Kara’nın yeteneğine olan hayranlığını dile getirdi.

Kaynak: AA