ATEŞE KARŞI 7/24 NÖBET: ORMANLARDA TEDBİRLER ARTIRILDI

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sıcak hava dalgası, düşük nem ve kuvvetli rüzgarın etkili olduğu bu haftada, orman yangını riskine karşı tedbirleri artırdı. OGM'den yapılan açıklamada, bu koşullar altında yangın çıkma ihtimalinin yüksek olduğu vurgulandı.

Yetkililer, yangınlara karşı hem önleyici hem de müdahale edici çalışmaların yoğunlaştırıldığını duyurdu.

DENETİMLER SIKIŞTIRILDI, HALK BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Ormanlık alanlarda izinsiz kamp, mangal ve sigara içmenin yasak olduğu hatırlatılırken, özellikle yangına hassas bölgelerde bu tür ihlallerin önüne geçmek amacıyla denetimlerin sıkılaştırıldığı belirtildi.

Vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla orman köylerinde uyarı anonsları yapılmaya devam ediliyor. Yangına müdahalenin yanı sıra önleyici çalışmalar da aralıksız sürdürülüyor.

Orman Yangınlarına Karşı Denetimler Artırıldı

ORMANLAR GÖZETLEME KULELERİ VE KAMERALARLA İZLENİYOR

OGM, Türkiye genelinde bulunan 776 gözetleme kulesinden ormanları 7 gün 24 saat takip ediyor. Bu kulelerin 184’ünde toplam 368 kamera sistemi aktif şekilde kullanılıyor. Ayrıca, dakikada 3,5 milyon hektar alanı tarayabilen insansız hava araçları (İHA) da yangın erken tespiti için devrede.

JANDARMA İLE ORTAK DEVİYE FAALİYETİ

Yangın riski yüksek iller arasında yer alan Muğla, Marmaris, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale gibi bölgelerde, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri jandarma ile birlikte müşterek devriye faaliyetleri yürütüyor.

Hemen gökyüzüne bakın! Bu gece Türkiye'ye saatte 150 tane düşecek
Hemen gökyüzüne bakın! Bu gece Türkiye'ye saatte 150 tane düşecek
İçeriği Görüntüle

Bu kapsamda, yangınların büyümeden kontrol altına alınabilmesi ve halkın kurallara uyması için sahada etkin bir takip sistemi uygulanıyor.

Kaynak: AA