OpenAI, "Voice Engine" adını verdiği yeni teknolojisinin duyurusunu yaparak, yalnızca yazılı metin ve 15 saniyelik tek ses örneği kullanarak orijinal konuşmacıya çok benzeyen doğal bir konuşma üretebildiğini açıkladı

OpenAI tarafından, şirketin ses klonlayabilen yeni teknolojisine ilişkin açıklama yapıldı.

Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı faaliyete geçiyor Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı faaliyete geçiyor

Açıklamada, "Voice Engine"in yalnızca yazılı metin ve 15 saniyelik tek bir ses örneği kullanarak konuşmacının sesine son derece benzeyen doğal bir konuşma üretebildiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, 2022'de geliştirilen bu teknolojinin, "kötüye kullanım potansiyeli" olduğu göz önünde bulundurularak daha geniş bir sürüm için temkinli ve bilinçli bir yaklaşım benimsendiği ifade edildi.

OpenAI, 15 saniyelik kayıttan ses klonlayabilen yeni teknolojisini tanıttı "İnsanların seslerine benzeyen konuşmalar üretmenin özellikle de seçim yılında ciddi riskler taşıdığının farkındayız." denilen açıklamada, bu kapsamda ABD'nin de dahil olduğu çok sayıda uluslararası ortakla birlikte çalışılarak geri bildirim toplandığı belirtildi.

Güvenlik endişelerine ilişkin, Voice Engine'in test aşamasındaki kullanıcı partnerlerine, kişi veya kuruluşların kimliğini kullanmanın yasaklandığı, orijinal konuşmacının rızasının gerektiği ve seslerin yapay zeka tarafından üretildiğinin izleyicilere açıkça bildirilmesinin zorunlu kılındığı açıklandı.

Çeviri de yapabilecek

Açıklamada ayrıca, Voice Engine'in orijinal konuşmacının sesini koruyarak çeviri yapabileceği de kaydedildi.

Video ve podcast gibi içerik üreticilerinin bu özellikten faydalanarak "kendi sesleriyle" dünyaya ulaşabileceği, çevrilen seste orijinal konuşmacının "aksanını" da koruyabileceği bilgisi paylaşıldı.

ü

Kaynak: AA