Kariyerinde 9 Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa dereceleri bulunan 23 yaşındaki milli boksör Gizem Özer, 2024 Paris Olimpiyatları'nda yarıştıktan sonra şimdi de hedefini daha da büyüterek Sırbistan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönmeyi planlıyor. Kastamonu Kadıdağı Boks Kamp Eğitim Merkezi'nde yoğun bir hazırlık dönemi geçiren Gizem, mart ayında düzenlenecek şampiyonaya odaklanmış durumda.
GİZEM ÖZER'İN BAŞARILARI VE HEDEFİ
2017 yılında boksa başlamış olan Gizem Özer, bugüne kadar 9 Türkiye şampiyonluğu, bir Avrupa ikinciliği, iki Avrupa üçüncülüğü ve Akdeniz Oyunları ile Avrupa Oyunları'nda dereceler kazandı. Ayrıca, Üniversitelerarası Dünya Şampiyonluğu da elde etti. Özer, 2024 Paris Olimpiyatları'na katıldı ancak madalya alamadı. Şimdi ise Los Angeles 2028 Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor.
HAZIRLIK DÖNEMİ YOĞUN GEÇİYOR
Haftanın 6 günü çift idman yaparak Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Gizem, bu turnuvada altın madalya kazanmayı ve Türk bayrağını dalgalandırmayı amaçlıyor. "İnşallah altın madalyayı ülkemize getireceğim," diyen Gizem, kadın boksunun başarısını örnek alarak, kadın sporcular için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtiyor.
Gizem'in hedefi yalnızca kişisel başarı değil, aynı zamanda Türk boksunun uluslararası alandaki gücünü göstermek.