Amasya'nın Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde her yıl şubat ayında başlayan ve nisan ayına kadar devam eden kuzu doğumları, yetiştiriciler için tatlı bir telaş yaratıyor. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından işletilen alanda, koyunlar ve kuzuları arasında yaşanan duygusal buluşma anları kayıt altına alındı.

DOĞAL BAĞ

İşletmedeki her doğumda, kuzuların annelerinden ayrı olarak alıştırılması süreci başlıyor. Kuzular, ot ve saman gibi yemlere alıştırıldıktan sonra annelerinden ayrılıyor. Koyunlar ise meraya götürülüp otlatılmaya başlanıyor. Meradan dönen sürüyle birlikte, kuzular annelerinin kokusunu ve sesini tanıyıp onlara doğru koşuyor. Bu özel an, izleyenlere hem duygusal hem de görsel bir şölen sunuyor. Binlerce kuzu, dakikalar içinde annelerini bulup, hemen süt emmeye başlıyor.

Afyonkarahisar’ın en güzel köyleri ortaya çıktı! işte öne çıkan köyler
Afyonkarahisar’ın en güzel köyleri ortaya çıktı! işte öne çıkan köyler
İçeriği Görüntüle

Koyunların yavrularını bulup sadece kendi kuzularını emzirmesi, doğanın şaşırtıcı bir yönünü gözler önüne seriyor. Bu süreç, yaz dönemi boyunca devam ediyor. Kuzular ve anneleri arasındaki bu güçlü bağ, her yıl tekrarlanan bu özel anları daha da anlamlı kılıyor.

Kuzuların Anneleriyle Buluştuğu O Anlar Görsel Şölen Yarattı1

TİGEM'İN KATKILARI

Amasya Valisi Önder Bakan, işletmeyi ziyaretinde Türkiye'nin tarım ve hayvancılık sektöründe aslına dönmeye başladığını belirtti. Bakan, TİGEM’in tarımda önemli bir rol üstlendiğini ifade ederken, "Bugün hayvanların yavrularıyla buluşmasını büyük bir huzurla izledik. Gerçekten bir anne ve yavrunun buluşması çok duygusal oldu. Buradaki arkadaşlarımız fedakarca çalışmalar yapıyor," dedi.

İŞLETME BAŞARISI

Bu sezonda işletme, 3 bin 400 koyunun 5 bin 500 kuzu doğurduğunu ve doğumların devam ettiğini bildirdi. TİGEM’e bağlı Gökhöyük Tarım İşletmesi, her yıl büyük bir başarıyla koyun ve kuzu üretimini sürdürüyor.

Kaynak: AA