Kütahya’da 62. Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Yeşilay Kütahya Şubesi ve İl Halk Kütüphanesi tarafından “Ekransız 1 saat” mottosuyla gönüllüler, kütüphane görevlileri ve vatandaşlar kitap okudu.

İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte sosyal medya ve ekran bağımlılığına dikkat çekildi.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Kütahya İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hamit Kalabak, 81 ilde eş zamanlı olarak etkinliğin yapıldığını söyledi.
1964’ten bu yana geleneksel olarak Kütüphane Haftası’nın kutlandığını belirten Kalabak, “Kütüphane haftası milletimizin bilgiye, kitaba ve okumaya verdiği önemi en güzel göstergelerinden biridir.” dedi.

“BU YIL TEMAMIZ ‘İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANELER’ OLDU”

Her yıl bir tema belirlendiğini bildiren Kalabak, bu yılki temanın “İyileştiren kütüphaneler” olarak belirlendiğini ifade etti.
Tema ile kütüphanelerin yalnızca bilgiye erişim noktası olmadığını vurgulamak istediklerini aktaran Kalabak, şunları kaydetti:

“Aynı zamanda bireyin ruhuna, zihnine ve toplumsal bağlara dokunan, insanı iyileştiren, dönüştüren ve güçlendiren kutsal mekanlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik. Günümüzde kütüphaneler bibliyoterapi uygulamalarıyla bireylerin ruh sağlığını destekleyen, topluluk dayanışmasını güçlendiren etkinliklerle sosyal bağları güçlendiren, bağımlılıkla mücadele programlarına ev sahipliği yapan ve yeşil kütüphane politikalarıyla sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunan çok yönlü yaşam alanlarına dönüşmüştür.”

Kütahya 1 Nisan 2026 Çarşamba günü hava durumu
Kütahya 1 Nisan 2026 Çarşamba günü hava durumu
İçeriği Görüntüle

“ÖĞRENCİLERİMİZİ KÜTÜPHANEDE AĞIRLAYACAĞIZ”

Hafta boyunca etkinliklerin devam edeceğini anlatan Kalabak, her gün anaokulu ve ilkokul öğrencilerini misafir edeceklerini dile getirdi.
Öğrencilerle etkileşimli masal okuma saati yapacaklarını vurgulayan Kalabak, “Yüz boyama etkinliği yapıyoruz. Minik okuyucularımız eğlensin diye bir dans etkinliğiyle programımızı sonlandırıyoruz.” diye konuştu.

Kütahya’da “Ekransız 1 Saat” Diyerek Kitap Okudular6

Kütahya’da “Ekransız 1 Saat” Diyerek Kitap Okudular3

Kütahya’da “Ekransız 1 Saat” Diyerek Kitap Okudular4

Kütahya’da “Ekransız 1 Saat” Diyerek Kitap Okudular5

Muhabir: Nurcan GÜNAY - Ebrar CİN