Kütahya’da vatandaşlar, Gazze’ye destek yürüyüşü için bir araya geldi. Vatandaşlar, Filistin, Türkistan ve Türk bayraklarıyla yürüdüler.

Kütahya’da antika ürünler bu mezatlarda
Kütahya’da antika ürünler bu mezatlarda
İçeriği Görüntüle

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) öncülüğünde “Küresel Vicdan Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Kütahya Belediyesi hizmet binası önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, Filistin’e destek sloganları attı.

Atatürk Bulvarı’nda yürüyen vatandaşlar, ellerinde Filistin, Doğu Türkistan ve Türk bayrakları, döviz ve pankartlarla Zafer Meydanı'na yürüyüşü sonlandırdı.

“HER ŞEYE RAĞMEN DİRENEN O HALKIN YANINDAYIZ”

Yürüyüşün sonunda açıklamalarda bulunan KÜSİDAP Başkanı Ülfet Balon, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için yürüdüklerini söyledi.

Kütahya’da Gazze’ye Destek Yürüyüşü

Ablukayı delmek ve insani yardımların ulaşmasını sağlamak niyetiyle yola çıkan Madleen Gemisinin yolculuğunu bir başlangıç olarak selamladıklarını belirten Balon, Gazze'de 20 ayı aşkın süredir olağanüstü bir zulüm, vahşi bir soykırımın yürütüldüğünü kaydetti.

Gazze’nin artık bir şehir olmaktan çıkarak hapishane, yetimhane ve mezarlık haline geldiğini bildiren Balon, “Buna rağmen Gazze, direnişin, cihadın, izzetin ve şerefin simgesidir. Gıda yok, temiz su yok, elektrik yok, ilaç yok. Ama orada insanlık onuru dimdik ayaktadır. Her şeye rağmen teslim olmayan, diz çökmeyen bir halk var. İşte biz o halkın yanındayız.” diye konuştu.

Gazze ezgilerinin de seslendirildiği program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü İrfan Açık’ın dua etmesi ile sona erdi.

Kütahya’da Gazze’ye Destek Yürüyüşü2

Muhabir: Bünyamin Doğan