Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde öğrencilerle bir araya gelerek etkinlik düzenledi.
Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla kentteki bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini ziyaret etti.
Gerçekleştirilen programda kurum yetkilileri öğrencilerle bir araya gelirken, farkındalık oluşturulmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Ziyaret sırasında yapılan konuşmaların ardından pasta kesildi ve öğrencilere hediyeler verildi. Etkinlik, hem öğrenciler hem de kurum temsilcileri için anlamlı anlara sahne oldu.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİLER
Program kapsamında kurum yetkilileri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrencilerle buluştu. Ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenilirken, günün anlam ve önemine uygun sohbetler gerçekleştirildi.
Etkinlik boyunca öğrencilerin mutluluğu dikkat çekerken, kurum temsilcileri de öğrencilerle vakit geçirerek farkındalık mesajı verdi. Bu tür ziyaretlerin, toplumda bilinç oluşturulması açısından önemli olduğu ifade edildi.

“FARKLILIKLARLA BİRLİKTE GÜZELİZ”
Kütahya Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Erhan Üstündağ, programda yaptığı konuşmada vakıf kültürünü yaşatmaya devam ettiklerini belirtti. Üstündağ, hayır ve yardım faaliyetlerinin yanı sıra farklı kesimlerle işbirliği içinde farkındalık çalışmalarına da destek verdiklerini söyledi.
Otizm Farkındalık Günü’nde öğrencilerle bir arada olmanın kendileri için değerli olduğunu ifade eden Üstündağ, “Bugün bu özel günde bir arada olmak bizim için kıymetli. Bizler farklılıklarla güzeliz ve bir aradayız” sözleriyle birlik mesajı verdi.

ETKİNLİKTE PASTA KESİLDİ, HEDİYELER VERİLDİ
Programın sonunda günün anısına pasta kesimi gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, etkinlik sıcak ve samimi görüntülere sahne oldu.
Merkez yöneticileri de farkındalık gününde kendilerini yalnız bırakmayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Etkinliğin, hem öğrenciler hem de katılımcılar açısından moral ve motivasyon kaynağı olduğu belirtildi.





