“AMACIMIZ SANATLA TERAPİ SAĞLAYABİLMEK”
Okul Müdürü Mehtap Kınalıbaş, projenin geçtiğimiz başladığını söyledi. Proje kapsamında ikinci okul olduklarını belirten Kınalıbaş, “13 civarında özel öğrencimizin velisi katıldı. Etkinliklerimiz dört gün sürecek içeriklerle zenginleştirildi. Amacımız velilerimizin sanatla terapi edilmesi. Bu kapsamda ritim, resim çalışmaları olacak. Ayrıca rehber öğretmenlerimizin danışmanlık hizmetleri olacak.” dedi.“VELİLERİN İYİ OLUŞLARINA KATKI SAĞLAMAK İSTEDİK”
Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü akademisyeni Prof. Dr. Hatice Kübra Kuzucanlı, velilerin iyi oluşlarına bir katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Beş ayrı okulda sanatın iyileştirici gücünü kullanarak sanat uygulamaları yapmayı amaçladıklarını aktaran Kuzucanlı, şöyle devam etti: “İlkini gerçekleştirdik ve çok güzel sonuçlar elde ettik. Annelerimizin serbest dışavurum, serbest çağrışım yoluyla renklerle, boyalarla sanatsal malzemenin tüm imkanlarını kullanarak resimler yapmalarını sağlamaya çalıştık. Belki de onlarla bir çeşit işte empati kurma süreçlerine dahil olduk. Daha fazla velimiz için de hem malzememiz hem boyamız hem tuvalimiz hem de alanımız mevcut.”“ANNELER OLARAK ÇOK MUTLUYUZ”
Okul Aile Birliği Başkanı ve öğrenci velisi Melek Dülger, projede yer almanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Proje için teşekkür eden Dülger, “Projenin ismi de çok güzel, tam bizi anlatmış. Çok keyifli, çok güzel, çok mutlu olduk. Bütün eğitimlerden faydalanıyoruz. Projede doğaçlama çalışıyoruz. Doğa resmini tercih ettik, diğer arkadaşlar çinici olduğu için çini desenlerimiz Kütahya'nın meşhur çini desenlerimizi kullanıyorlar.” dedi. Etkinliklerin kendileri adına değişiklik olduğunu aktaran öğrenci velisi Nilgün Erdoğan, “Bizim için değişik güzel bir faaliyet oldu. Düzenlenen bu güzel etkinliğe biz de katılmak istedik. İnşallah bir şeyler ortaya çıkacak. Bizim için de güzel oluyor çünkü her zaman böyle ortamlar bulamıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Muhabir: Yaşar Sarı