Edirne’nin Keşan ilçesinden, "81 il 81 fidan, ormanlar için yürüyorum" sloganıyla yola çıkan 38 yaşındaki Ömer Özer, Türkiye'yi köpeği “Yoldaş” ile birlikte geziyor ve her kentte fidan dikiyor. 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarının ardından çevre konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı bu yürüyüş, 3,5 yıl boyunca devam etti.
Özer, şu ana kadar 64 ili gezdi ve her gittiği şehirde bir fidanı toprakla buluşturdu. Son olarak 65. ili olan Amasya’ya ulaşan Özer, Göynücek ilçesinde de fidan dikti. Yoldaş ile birlikte yola çıktığı bu uzun yolculuk, her geçen gün daha anlam kazanıyor. Özer, bu yürüyüşün hem çevreye olan ilgiyi arttırmak hem de doğa için kalıcı bir iz bırakmak amacıyla önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

FARKLI HİKAYELERLE YOLA DEVAM EDİYOR
Ömer Özer, “Seyyah Ömer” olarak tanıttığı kendisini, 3,5 yıl boyunca Türkiye’nin dört bir yanını adım adım gezdiğini ve her anın kendisi için unutulmaz anılarla dolu olduğunu söyledi. Özer, yolculuğunda çok sayıda farklı insanla tanıştı, çeşitli zorluklar yaşadı, ama her anı ona yeni bir şeyler öğretti. Şunları ifade etti:
"Edirne Keşan'dan peşime takılan Yoldaş ile her gittiğimiz şehirde bir fidan dikiyoruz. Çorum Alaca'ya doğru da gitmeyi planlıyoruz. Zorlu bir yolculuk, dağlarda çadır kurduğumuz, yağmurda kaldığımız da oldu. Ancak her zorluk, doğa için yaptığımız bu yolculuğu daha da anlamlı kılıyor."

YOLDAŞ'LA YOLCULUK
Özer, Yoldaş ile olan dostluğunun hikayesini de paylaştı. Yoldaş, yürüyüşe başladığında peşinden ayrılmadı. Özer, “Bir gün, iki gün gider, dedim ama gitmedi. Sonra ona 'Yoldaş' adını verdim” diyerek köpeğiyle başlayan yolculuğun çok özel bir dostluğa dönüştüğünü anlattı. Yoldaş, zorlu yolculuklarda Özer’e hep destek oldu ve çoğu zaman tehlikeli durumlarla karşılaştı. Ayıların, domuzların arasında geceyi geçirdikleri zamanlar oldu. Yoldaş’ın bacağı yaralanıp, çakalları kovaladığı zamanlar da olmuş. Ama her şeye rağmen Yoldaş, sadakatiyle yanında yer almış.

FİDAN DİKİMİ DEVAM EDİYOR
Özer, Göynücek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle fidan dikimini sürdürdü. Fidanlar, her biri ormanın bir parçası olarak toprakla buluştu. Özer’in bu yürüyüşü, sadece fidan dikmekle kalmayıp, aynı zamanda çevreye duyarlılığı artıran bir sosyal sorumluluk hareketine dönüşüyor. Ömer Özer ve Yoldaş, bu farkındalık yolculuğunda hem çevreyi korumak hem de toplumu bilinçlendirmek için yürümeye devam ediyor.




