Cenazesi namaz kılınmadan müzikle uğurlandı Cenazesi namaz kılınmadan müzikle uğurlandı

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da ev kiralarının yüksekliği, birçok çalışan için önemli bir sorun. Ancak, Racheal Kaur, bu durumu ilginç bir çözümle aşmayı başardı. Penang’da yaşayan Kaur, her gün 40 dakikalık bir uçak yolculuğu ile Kuala Lumpur’daki ine gidip geliyor. Kaur, bu yöntemle hem kira masraflarından tasarruf ediyor hem de iş-yaşam dengesini iyileştiriyor.



KİRA MALİYETİ UÇAK BİLETİYLE KARŞILANIYOR

Air Asia Havayolu'nda finans departmanında yardımcı yönetici olarak çalışan Kaur, günlük uçak maliyetinin, Kuala Lumpur’daki daire kiralamaktan daha ucuz olduğunu belirtiyor. Kaur, her sabah erken saatte uyanıp, saat 05:00'te evinden çıkarak 05:55'te uçağa biniyor ve sabah 7:45’te ofise varıyor. Penang’daki evinin kira maliyeti 300 dolar civarındayken, Kaur uçakla günlük gidip gelmenin toplam maliyetinin 223 dolara mal olduğunu ifade ediyor.


İŞ VE AİLE DENGESİNİ SAĞLAMAK KOLAYLAŞIYOR

Kaur, uçakla işe gitmenin bir başka avantajının da ailesine daha fazla vakit ayırabilmesi olduğunu söylüyor. Sabah erken saatlerde yola çıkmak, ona çocuklarıyla geçirecek daha fazla zaman sunuyor. Ev kiralarının yüksek olduğu Kuala Lumpur'da, bu yöntem Kaur’a yaşam kalitesini iyileştirme fırsatı veriyor.

Kaynak: haber merkezi