Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Herkeste 20’lik diş çıkar mı?

İnsanların belli yaş aralıklarında

İnsanların belli yaş aralıklarında karşılaştığı ve bazen sorunlara yol açan 20’lik diş olarak bilinen yetişkin dişleri bazı belirtilerle kendini gösterebiliyor. İşte detayları.

Ağızda çoğu zaman diş ve diş eti rahatsızlıklarına neden olabilen 20 yaş dişi, genelde 17 yaşından sonra ortaya çıkıyor.

Uzmanlar bu yaşın kişiden kişiye değişiklik gösterebileceğini belirtirken, ağrı, şişlik, yutkunma zorluğu, ateş gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini söylüyor.

Herkeste 20’lik diş çıkar mı?

Çenenin en sonunda bulunan ve 3. azı dişleri olan 20 yaş dişleri, 2 altta 2 de üstte olmak üzere ağızda 4 adet bulunuyor.

Çenede yeterli yer varsa ve dişler ağızda doğru pozisyonu alabilmişse diş çekiminin gerekli olmadığını paylaşan uzmanlar, “20’lik dişler doğru bir diş fırçalama ile uzun yıllar sağlıkla ağzımızda durabilir” görüşünde birleşiyor.

UYGUN DİŞ FIRÇASI KULLANILMALI

20 yaş dişlerinin sürme döneminde hastanın şikayetlerinin hafiflemesi için ilaç kullanmak gerekebildiğini uzmanlar, ağrı, ateş, yutma güçlüğü, lenfadenopati gelişmişse doktora başvurulması tavsiyesinde bulunuyor.

Bu zamanlarda doğru diş fırçasına dikkat çeken uzmanlar, 20 yaş dişinin çürümesinin önündeki dişi de çürüteceğinden böyle bir durumda hiç gecikmeden tam teşekküllü bir merkeze başvurulması gerektiğini dile getiriyor.

Herkeste 20’lik diş çıkar mı?

Bazı kişilerde 20 yaş dişi hiç çıkmayabilir, kemik içinde gömülü kalabilir. Böyle durumlarda hekiminiz dişin çekilmesine veya ağız içinde kalmasına muayene sonucu karar verebiliyor.