Edirne'deki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) çalışmalarını sürdüren 20 yaş altı kadın milli güreşçiler, 2024 yılı hedeflerini Avrupa ve dünya şampiyonlukları olarak belirledi.

Genç milliler, 17-18 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nın ardından, Haziran ayında İtalya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonasında mindere çıkacak.

TOHM'da yoğun bir hazırlık sürecinden geçen sporcular, bu yıl da ülkemize madalyalar kazandırmak istiyor.

“TOHM’DA VERDİĞİMİZ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALACAĞIZ”

Geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonluğu yaşayan İlayda Çin, Türkiye Şampiyonası’na odaklandıklarını belirterek, "Tekrar Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Türk bayrağını dalgalandırmak çok gurur verici. TOHM’da verdiğimiz emeğin karşılığını alacağız." dedi.

Bir diğer Avrupa şampiyonu Nil Aktaş da, milli takıma girerek uluslararası arenada başarı kazanmak istediğini belirtti.

Aktaş, "Bu ay Türkiye Şampiyonası var. Hedefim Avrupa ve dünya şampiyonalarında ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak." ifadelerini kullandı.

Galatasaray divan kurulu, nisan ayı için toplanıyor Galatasaray divan kurulu, nisan ayı için toplanıyor

“BU YIL ŞAMPİYONLUK İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Milli sporcu Yağmur Karabacak ise 7 yıldır güreşe emek verdiğini ifade ederek, "Avrupa’da 2 ikincilik, 1 üçüncülüğüm; dünya şampiyonasında ise beşinciliğim var. Bu yıl şampiyonluk hedefiyle çalışıyorum." diye konuştu.

“EDİRNE, GÜREŞİN MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDİYOR”

TOHM Spor Uzmanı Nilgün Güçlü, Edirne’nin güreş sporunda önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Güçlü, "Yasemin Adar, Buse Tosun gibi isimlerin ardından genç sporcularımız olimpiyatları hedefliyor. Edirne, güreşte merkez olmaya devam edecek." dedi.

“BURADA TEK BİR AMAÇ İÇİN ÇALIŞIYORLAR”

Milli güreşçilerin antrenörü Begüm Mısıratlı da farklı şehirlerden gelen sporcuların Edirne’de ortak hedef için ter döktüğünü söyledi.

Mısıratlı, "Ailelerinden uzakta olsalar da burada yalnız değiller. Aynı çatı altında yaşayan sporcular, Avrupa ve dünyada Türk bayrağını gururla dalgalandırmak için çalışıyor." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA