VakıfBank, yurt dışı yerleşik kurumsal yatırımcılara yönelik 500 milyon dolar tutarında ilave ana sermaye tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi. Vadesiz olan tahvilin, 5 yıl 3 ay sonra erken itfa opsiyonu bulunuyor. Bankadan yapılan açıklamada, bu işlemle sermaye rasyolarına 80 baz puan pozitif katkı sağlanacağı belirtildi.
GENEL MÜDÜR ÜSTÜNSALİH: “BİLANÇOMUZU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yıl başından bu yana yurt dışı fonlama çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini ifade etti. “Eylülde tamamladığımız 500 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli murabaha işlemimizin ardından, şimdi de ana tahvil ihracı ile stratejimize uygun biçimde bilançomuzu güçlendirmeye devam ettik.” dedi.
ULUSLARARASI YATIRIMCILARDAN YOĞUN TALEP
Üstünsalih, İngiltere, Kıta Avrupası, Orta Doğu, Asya ve Amerika’dan yaklaşık 80 yatırımcının talebiyle işlem büyüklüğünün neredeyse üç katına ulaştığını vurguladı. “Yatırımcı ilgisi, bankamızın uluslararası sermaye piyasalarındaki itibarı ve gücünün net bir göstergesidir. İşlemin getirisi, ilk beklentinin üzerinde iyileşerek yüzde 8,20 seviyesine indi ve bu, bankacılık sektöründe gerçekleştirilen benzer tahvil ihracılarında en düşük getiri oranlarından biri oldu.” ifadelerini kullandı.
ÇEŞİTLENDİRİLMİŞ KAYNAK YAPISI VE GELECEK HEDEFLERİ
Üstünsalih, güçlü uluslararası konumu sayesinde kaynak yapısını çeşitlendirmeye devam ettiklerini belirtti. “Seçici kredi politikalarımızla ihracat, yatırım ve istihdama öncelik veren kurumsal, ticari ve KOBİ segmentlerindeki müşterilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.
YILIN İLK YARISINDAKİ ÖNEMLİ FİNANSMAN İŞLEMLERİ
Banka, yılın ilk yarısında 700 milyon dolar tutarında DPR seküritizasyon işlemi ve 4 milyar RMB tutarındaki Çin Kalkınma Bankası kredisi gibi önemli finansmanları başarıyla tamamladı. Temmuzda gerçekleştirilen 750 milyon dolar tutarındaki sürdürülebilir eurobond ihracı ile sürdürülebilir eurobond portföy büyüklüğünü 3,3 milyar dolara çıkardı.




