Dilan ve Engin Polat çiftine ait 6 şirket ile sosyal medya fenomeni Tolunay Topal’a ait bir şirket hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda hazırlanan 7 iddianamede, sanıkların sahte belge düzenleyerek veya muhasebe hileleriyle 295 milyon liralık kamu zararına yol açtıkları iddia edildi.

7 ŞİRKET HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamelerde, sanıklar arasında Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Alper Kürşat Polat ve Tolunay Topal yer aldı. İddialara göre, sanıkların bir kısmı sahte belgeler düzenleyerek, bir kısmı ise muhasebe hileleriyle vergi kaçakçılığı yaptı. Şirketlerin toplamda 295 milyon 131 bin 368 liralık kamu zararına neden oldukları ifade edildi.

SANIKLARIN SAVUNMALARI DİKKAT ÇEKTİ

Sanık Dilan Polat, şirket yönetimiyle eşinin ilgilendiğini belirterek "Vergi borcumuz olduğunda nereye ödüyoruz bilmiyorum. İnternet bankacılığı kullanmayı da bilmiyorum. Borcumuz varsa ödemek istiyoruz." şeklinde savunma yaptı.
Engin Polat ise raporları reddederek, "Tüm talimatları ben verdim, ancak raporların sağlıklı hazırlandığını düşünmüyorum. Gerçek ticaret yaptık ve kasıtlı bir usulsüzlük olmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Sanık Tolunay Topal, "Benim tek suçum Polatlar ailesinin şubesini açmam oldu. Onlarla başka bir bağlantım yok." ifadelerini kullandı.

SP Kütahya Milletvekili Kasap’ın babası toprağa verildi SP Kütahya Milletvekili Kasap’ın babası toprağa verildi

AĞIR CEZALAR TALEP EDİLİYOR

Hazırlanan iddianamelerde, Engin Polat için 14 yıldan 65 yıla, Dilan Polat için 7 yıl 6 aydan 32 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sezgin Polat 13 yıldan 66 yıla, Ahmet Gün 15 yıl 6 aydan 80 yıla, Alper Kürşat Polat ise 5 yıl 6 aydan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Tolunay Topal için de 4 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası öngörüldü.

Kaynak: AA