TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Kütahyaspor, sezonun ikinci maçında evinde Karşıyaka’yı ağırlayacak.

13 Eylül Cumartesi günü oynanacak maç öncesi Dumlupınar Stadyumu’nun son durumu merak konusu oldu.

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, Kütahyaspor Başkanı Osman Altınkaya, yüklenici firma sahibi Ahmet Öztoprak, stadyum ile ilgili son gelişmeleri açıkladı.

Stadyumda yürütülen çalışmalarda gelinen son nokta ile ilgili bilgi veren Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, Bakanlık ve müdürlük olarak Kütahyaspor için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

“SAHAMIZI YENİ SEZONA HAZIR HALE GETİRDİK”

Dumlupınar Stadı’nda yaklaşık bir yıldır sorunların yaşandığını anlatan Küçük, “Bakanlık yetkililerimiz gelerek burada incelemelerde bulunurken, gerekli ödenekler sağlanarak tadilata girdik.” dedi.

Kütahya’da “Aile Okulu”nda kadınlar bir araya gelecek
Kütahya’da “Aile Okulu”nda kadınlar bir araya gelecek
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık iki aydır yoğun çalışmaların sürdüğünü bildiren Küçük, sahanın yeni sezona yetiştirildiğini ifade etti.

Ufak tefek sorunların kaldığını belirten Küçük, bu sorunların da bu hafta Cumaya kadar çözmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kütahyaspor, Dumlupınar Stadı’nda Ilk Maçını Ne Zaman Oynayacak6

“STAD ZEMİNİNİN GELECEK 10 YILINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yeni sezonun ilk iç saha maçı öncesi en çok merak edilen sorunun sahanın yetişip yetişmeyeceği olduğunu bildiren Kütahyaspor Başkanı Osman Altınkaya, ilk maçın geçtiğimiz sezondan kalan ceza nedeniyle seyircisiz oynanacağını hatırlattı.

Bu nedenle saha zeminini 8-10 yıllık akıbetini düşündüklerini vurgulayan Altınkaya, “Seyircisiz oynanacağı için maçı Tavşanlı Ada Stadında oynayacağız. Ama sonrasında yine Çarşamba günü oynanacak olan kupa maçımızı seyircimizle buluşacağımız güzel bir maç haline getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Kütahyaspor, Dumlupınar Stadı’nda Ilk Maçını Ne Zaman Oynayacak3

“SEYİRCİSİZ OLACAĞI İÇİN TAVŞANLI’DA OYNAYACAĞIZ”

Bu amaçla gençlik ve spor il müdürlüğü ve yüklenici firma desteğiyle stadyumda oynayacaklarını aktaran Altınkaya, şunları kaydetti:

“Stadımız şu anda oynanabilir hale geldi. Cumartesi günü maçı burada oynayabiliriz. Bunun bir mahsuru yok. Net bilinsin. Biz kendimiz hep beraber yaptığımız istişarede seyircisiz olacağı için burada oynamıyoruz. Yanlış anlaşılmasın. Eğer seyircili bir maç olsaydı bu bütün riskleri göze alıp burada oynayacaktık.”

Kütahyaspor, Dumlupınar Stadı’nda Ilk Maçını Ne Zaman Oynayacak4

“SADECE ÇİM RENK TONLAMASIYLA İLGİLİ SÜREÇ VAR”

Dumlupınar Stadyumu’nda yürütülen çalışmalar hakkında teknik bilgileri aktaran yüklenici firma sahibi Ahmet Öztoprak, teknik olarak sahada maç oynanmasının bir sakıncasının olmadığını dile getirdi.

Çimlerin yeni ve canlı olması nedeniyle tonlama ile alakalı biraz süreye ihtiyaçları olduğunu belirten Öztoprak, “Ama bu geçicidir. Dolayısıyla futbol oynanmasına engel hiçbir sıkıntımız yok. Ufak tefek aksaklıklar renk, tonlama vesaire olabilir. Bunlar da ilerleyen ikinci üçüncü haftada tamamen ortadan kalkacaktır.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Yaşar SARI